Jak v Semilech, tak v Turnově proto už od pondělí začali zbrojit na jarní část. Ta bude pro vývoj sezony rozhodující. Během takřka dvouměsíční přípravy budou hráči nabírat fyzickou kondici a také pilovat podzimní herní nedostatky.

SK SEMILY

Pod vedením Miroslava Procházky se k úvodnímu tréninku sešlo dvaadvacet hráčů včetně čtyř příchozích dorostenců. Mladý celek kolory bude během ledna a února pobývat střídavě v Semilech a na umělé trávě v sousedním Železném Brodě, scházet se bude čtyřikrát týdně.

„Ze stávajícího kádru zatím odešel Feri, jenž bude hrát v Bozkově. Navíc budeme nadále sledovat, jak se vyvine situaci situace ohledně Martina Ježka a Jana Bretta mladšího. Oba se ale zatím zapojili do přípravy sousedního Turnova," řekl na úvod ke změnám v semilském kádru kouč Procházka.

Fotbalový klub během zimy doladil spolupráci s Jiřím Charvátem a ekonomem Patkou, který vstupuje do výboru oddílu. I s nimi by tak pruhovaný tým měl mířit za vysněnou záchranou. Důležitou zprávou je, že by podle trenéra mělo být v pátek prodlouženo hostování pro Juraje Hrma ze Živanic. „Ještě jednoho stopera bych ale potřeboval. Samozřejmě ne za každou cenu, ale představoval bych si vysokého hráče, který by plnil roli věže," vypočítává trenér.

Kromě dorostenců jsou tak prozatím jedinými posilami kmenoví hráči přicházející zpět z Košťálova. Jsou jimi Otmar a Jung. „Oba se jevili dobře, dostanou šanci i u nás a věřím, že by se mohli prosadit," řekl kouč.

Přípravná utkání:

19.1.: Košťálov - v Žel. Brodě
26.1.: dorost Liberec - v Liberci
3.2.: Jablonec n. J. - v Břízkách
8.2.: Jičín - v Jičíně
16.2.: Pěnčín u Jabl. - v Břízkách
17.2.: Železný Brod - v Žel. Brodě
23.2.: Doubí  - v Doubí
2.3.: Bozkov - v Semilech
9.3.: Náchod (divize) - v Semilech

FK PĚNČÍN/TURNOV

Třiadvacet fotbalistů se na začátku týdne sešlo také v Turnově. Už dnes mužstvo sehraje úvodní přípravné utkání ve Mšeně proti jablonecké juniorce. Následně se přesune na soustředění do Janova nad Nisou, přičemž je ve hře ještě dvojzápas s regionálním německým celkem. V dalším průběhu zimních měsíců by tým měl pravidelně třikrát týdně pokračovat na umělé trávě v Doubí, tréninkový proces pak doplní posilovna, spinning či jiná cvičení přímo v Turnově.

Funkcionáři zatím v rámci hráčských změn počítají jen příchody. Jak již bylo sděleno, ze sousedních Semil se vrací útočník Ježek. Po pobytu na britských ostrovech se do mužstva opět zapojil Havlín, po zranění se vrací i Aleš Benek. Přípravu s A týmem navíc absolvují také bratři Jan a Dan Škrétovi, na zkoušce ze sousedních Sedmihorek je Patrik Dvořák. Aktuální kádr pak doplňují dorostenci Tvrdý s Havlem.

„Jinak mužstvo zůstává prakticky ve stejném složení, odchody zatím nejsou žádné. Kádr je poměrně vyvážený, ale ještě máme dva měsíce a v případě, že by se někdo zajímavý objevil a byl k mání, budeme jednat. Zvýšit konkurenci zřejmě budeme chtít na postu brankáře," vypočítává hlavní trenér Emil Šafář.

Aktuálně má Pěnčín-Turnov naplánovaných osm přátelských utkání. Jejich počet se však pravděpodobně ještě rozšíří. Do divizní soutěže pak oddíl vstoupí utkáním na hřišti vedoucích a neporažených Jiren. Opět se tedy dá konstatovat, že jarní část pro Turnov začne až druhým kolem, kdy k Jizeře přijede Nová Paka.

Přípravná utkání:

16.1.: Jablonec n. N., jun. - Mšeno
19.1.: VTJ Liberec - Harcov
26.1.: Nový Bor - Nový Bor
9.2.: Mladá Boleslav, jun. - MB
13.2.: Zličín - Praha
16.2.: Liberec U19 - Liberec
27.2.: Motorlet - Praha
2.3.: Višňová
9.3.: Jirny (divize) Jirny