FORTUNA DIVIZE C

Trutnov – Chrastava 3:3 (2:3), na penalty 3:4

Ačkoliv oba nedělní soupeři na jaře bojovali o záchranu v soutěži, ke vzájemnému souboji mohli nastoupit zcela v klidu a s jistotou, že si divizi zahrají i na podzim. Start do utkání vyšel lépe domácím, jež poslal do vedení ve 12. minutě Tauchman. Pak přišly velké chvíle dvou největších postav severočeského mužstva. V 17. minutě srovnal Rozmajzl a deset minut po něm potrestal hrubku trutnovské defenzívy Štajner (1:2).

I tentokrát na sebe ale odpověď nenechala dlouho čekat. K trestnému kopu se kousek za šestnáctkou postavil bomber Kejzlar a jeho rána prosvištěla nejen zdí, ale i za záda gólmana Zíky. Přesto šli do kabin spokojenější hosté. Šest minut před přestávkou skóroval Smola a Trutnov ve druhé půli musel dohánět. Herně se mu to dařilo, soupeře jasně přehrál. Skórovat ale dokázal pouze Holubec a tak následoval penaltový rozstřel.

Zatímco Holubec, Tobiáš a Zezula nezaváhali, Kejzlar s Havlinou úspěšní nebyli. Z bonusového bodu se tak radovali Chrastavští, čímž se v tabulce posunuli právě o bod před Trutnov.

Přední Kopanina – Dvůr Králové 1:2 (0:1)

Dvoráci do hlavního města republiky vyrazili s touhou odčinit porážku z okresního derby a na hřišti již jistého sestupujícího celku se jim to i povedlo. Slušně odehraný první poločas nabídl jediný gólový moment. Ve 27. minutě byl v pokutovém území sražen Mertlík a z penalty poslal Dvůr do vedení Podolník.

Hosté na nerovném terénu měli více ze hry, častěji drželi míč, ale pojistky se dočkali až v 55. minutě. Na polovině hřiště vystihl domácí rozehrávku Tomeš, přes Dvořáka se míč dostal k Ujcovi a zimní navrátilec do mužstva s přehledem zakončil – 0:2. Outsider se snížení dočkal v samotném závěru utkání, když faul Pichy v šestnáctce potrestal z další penalty Brabec.

Živanice – Turnov 4:1 (4:0)

Papírově nejtěžšího soka měli ve 29. kole fotbalisté Turnova. Živanice je o své síle naplno přesvědčily už v úvodních minutách vzájemného utkání. V 8. minutě poslal favorita do vedení Polák, po čtvrthodině hry se prosadil exligista Herzán a v 18. minutě po trefě Milana Ujce svítil na tabuli stav 3:0! Vše přitom mohlo být jinak, to kdyby z penalty vyrovnal Papoušek.

Jenže zkušený matador zaváhal, navíc dvě minuty před pauzou sledoval, jak jeho tým inkasuje počtvrté. Ve druhé půli už střelecký koncert druhého celku tabulky nepokračoval, naopak to byl turnovský Horák, kdo v 68. minutě čestným úspěchem zmírnil porážku.

Fakta – branky: 8. Polák, 16. Herzán, 18. M. Ujec, 43. Kakrda – 68. Horák. Rozh.: Novotný. Hráno bez karet. Diváci: 145. FK Turnov: Majer – Tvrdý, J. Šimek (46. Kordík), D. Novotný, Beníšek – Cigánek (64. Drahovzal), Benek (46. Dlouhý), Petrlák, Š. Havel – Papoušek (55. Špína), M. Horák (81. Šulc).