Šestadvacetiletý brankář v první polovině sezony nechyběl v žádném z patnácti duelů, a tak právě jemu patřilo slovo při hodnocení podzimní části ročníku 2016/2017.

Miroslave, podzimní část sezony, to byl z turnovského pohledu pořádný blázinec. Výhry střídaly porážky a naopak. Být sázejícím, na vás by člověk pořádně prodělal, souhlasíte?
Určitě souhlasím. Nedokážu to přesně říci, ale největší problémy nám dělaly domácí zápasy s papírově slabšími týmy. Ty jsme nedokázali dotáhnout k vítěznému konci.

Platíte za jednoho z nejvytrvalejších účastníků divizní skupiny C. Její peloton se však poslední roky řádně obměňuje. Berete to jako hráči za výhodu, nebo byste raději, kdyby se vaši soupeři ustálili?
Nevím, jak ostatní hráči, ale já jsem tedy radši, když se týmy mění. Pokaždé to vidím jako oživení soutěže.

Váš tým na podzim střílel hodně branek. Vás ale jistě netěší, že jich i nebývale moc inkasoval. Kde je problém?
Problém vidím v tom, že v této sezoně hrajeme více útočně. Oproti minulému ročníku skončil, co se hraní týče, Josef Petřík, který byl pilířem celé defenzívy. Pod jeho vedením hrála obrana kompaktněji.

Oproti minulé sezoně skončila hostování a s nimi i systém farem. Rival z Jablonečku kvůli této změně v divizi úplně skončil. Jak jste „problém" pocítili vy v Turnově?
U nás chodili z farmy maximálně dva až tři hráči, kostra týmu tedy zůstala stejná. Turnovský kádr se doplnil o dva, tři nováčky, plus kluky z dorostu, kteří bojují o šanci. Proto si myslím, že u nás v tomto ohledu problém nenastal.

Letošní divize C je hodně vyrovnaná. Zápasy končí nejtěsnějšími výsledky, stejně tak u Turnova. Proto ve vaší bilanci vyčnívá výsledek proti Živanicím. Kde se vzal debakl 0:5 a považujete právě tým z Pardubicka za hlavního kandidáta na postup?
Určitě ano. Živanice mají nejkvalitnější kádr v celé divizi. Již několikátou sezonu hrají se stejnými hráči, který má na tuto soutěž nadstandardní kvalitu. Výsledek 0:5 a ještě na domácím hřišti byl hrozivý. Pravdou je, že nám se proti nim dlouhodobě nedaří.

Jste s dvaceti body jedenáctí. Co bude potřeba zlepšit, aby turnovský fotbal prožil klidné jaro, případně alespoň klidná závěrečná kola?
Zejména musíme zlepšit výsledky z domácích zápasů. Pokud budeme zvládat utkání před vlastními fanoušky, měl by být na závěr soutěže potřebný klid. V každém případě ale všichni víme, že jednoduché to určitě nebude.