Ruprechtice – Rovensko 2:4 (1:2)

Hosté od úvodu utkání často rozporovali rozhodčím řízení zápasu, a tak se hrálo v nervózním duchu. První branka padla v osmé minutě, kdy domácí Zavoral ve sporném postavení dopravil míč do sítě po trestném kopu. Rovensko to však nepoložilo. Po půlhodině byl faulován ve vápně Koudelka a tradiční penaltový exekutor Lukáš Malý se nemýlil. V poslední pětiminutovce navíc Koudelka pohledným lobem poslal Rovensko do vedení. To tým udržel hlavně díky Koubusovi, který chytil další pokutový kop, který přinesla na druhé straně ruka Kněborta.

Po změně stran měli hosté už jasně více ze hry. Ruprechtice se neprosazovaly a v 65. minutě naopak Procházka využil chyby v obraně a dalším dloubákem navýšil na 1:3. Rovenští se pak hodně zlobili, když pět minut před koncem domácí hráči měli možnost zahrávat další pokutový kop. V poslední minutě ale drama ukončil v úniku svou druhou trefou Lukáš Malý!

„Upřímně říkám, že proti nám hrálo 13 hráčů. Rozhodčí nám tentokrát opravdu moc nepřáli. My jsme přitom mohli vyhrát daleko víc, měli jsme kupu šancí! Jsem rád, že na domácí výhry jsme navázali i na hřišti soupeře. Už asi neprohrajeme," smál se předseda oddílu Marek Náhlovský.

Fakta – branky: 8. Zavoral, 85. Koudelka z pen. – 30. z pen. a 90. Malý, 42. Koudelka, 65. Procházka. Rozhodčí: Trešl, ŽK: 1:5. Diváků: 40. Rovensko: Koubus – Vítek, Kněbort, Špína, Houška – Mencl, L. Malý, Pařízek (90. Rympler), Pařík (65. Mazánek) – Procházka, Koudelka (80. Mrňák).

Držkov – Rokytnice nad Jizerou 3:1 (0:1)

Ačkoliv domácí měli územní převahu, byli to hosté, kteří se radovali jako první. Pavel Martínek vybojoval míč, narazil Havlíčkovi a jeho vybídnutím už nemohl Zahradník pohrdnout. Po půlhodině ale zapnul Držkov obrátky na plno. Vytvořil si sérii šancí, které však vyřešil Hančil.

Po změně stran zápas nabídl svižný fotbal. Šance se pravidelně střídaly na obou stranách a Rokytnici jen může mrzet, že alespoň jedna z gólovek Zahradníka, Brože, Kuřiny nebo Havlíčka nebyla proměněna. Závěrečných dvacet minut totiž rozhodlo. Svižné tempo hosté neustáli, třikrát inkasovali a na první jarní bod musí dál čekat.

„Nebyl to z naší strany špatný zápas, i když musím říct, že domácí byli herně mnohem lepší. Pochválil bych Hančila a Havlíčka, kteří i přes prohru sehráli výborný zápas. Těžší soupeře máme už za sebou a tak věřím, že se teď do toho konečně zakousneme, s Kokonínem chceme tři body. Ale nechci nic zakřiknout, jednoduché to nebude," sdělil hrající asistent trenéra Spartaku Rokytnice Aleš Štěpánek.

Fakta – branky: 70. Dvořák, 77. Batěk, 84. Zábojník – 17. Zahradník. Rozhodčí: Blaschke. ŽK: 3:1. Diváků: 60. Spartak Rokytnice nad Jizerou: Hančil – Adámek, Kuřina, Havrda, M. Martínek – Brož, Pičman, Zahradník, Hanko (80. Štěpánek) – Havlíček, P. Martínek (60. Chlup).