Krajský přebor

Pěnčín/Turnov B – Košťálov 1:2 (0:2)

Domácí začali aktivněji, ale ani Jaček, Korček ani Vavřich se nedokázali prosadit střelecky. Hosté si své branky naopak schovali na závěr prvního poločasu. Nejprve z hranice velkého vápna dorazil brankářem vyboxovaný míč Karel Janata – 0:1. Na druhé straně pak neuspěl Vavřich a tak přidal po dvou minutách další gól Košťálova Otmar. Ve druhé půli se hrál vyrovnaný fotbal. Do karet hostům hrál červený faul Koťátka z kraje druhé půle, kterým hasil rychlý brejk. Košťálov své vítězství nedokázal stvrdit. Domácí skórovali Vavřichem z penalty nařízené po faulu gólmana Průchy a v závěru i v deseti tlačili. Košťálov se ale výhry přece jen konečně dočkal!

Sedmihorky – Pěnčín 1:1 (1:1)

V posledním domácím zápase potřebovaly Sedmihorky naplno zabrat. Favorizovaní hosté ale šli do vedení z první vážnější šance ve 25. minutě. O chvíli později mohl vyrovnat Král, ale neuspěl. Stejně dopadl i Bangha, ale ve 32. minutě už skóroval Horváth. Ten pak mohl dokonce dostat svůj tým do vedení, ale jeho penaltovou střelu gólman hostí vystihl. Druhá půle se už odehrála takřka bez šancí a ty, které k brankářům doletěly, zůstaly na jejich rukavicích.

Hrádek – Jablonec n. J. 1:0 (1:0)

Na lídra tabulky čekal v Hrádku dobře připravený tým. Očekával se zápas s minimem branek, což se potvrdilo. Domácí jsou totiž po Jablonečku druhým nejméně inkasujícím celkem. Hosté navíc nehráli podle svých obvyklých not a tak když důraznější Hrádek vstřelil po půlhodině gól zásluhou Hynka, šli domácí do vedení. Jablonečtí si vypracovali tři vážnější šance, ale ani jednu z nich nezúročili a po nevýrazném výkonu vyšli z podprůměrného duelu letos prvně bez bodu.

Ostatní zápasy: Ž. Brod – Višňová 3:2, VTJ Rapid – Desná NE, Skalice – Doksy 5:3, Doubí – Velké Hamry 1:0.

1.A třída

Stráž n. N. – Mírová 2:2 (0:0)

Zápas hraný na těžkém terénu dirigovali hosté. Domácí se představili jako kompaktní, důrazný a běhavý tým. Góly začaly padat až po změně stran. Paradoxně v době, kdy kulminovala aktivita Mírové, se ujala vedení Stráž. Gólman Jíra neudržel střelu domácího hráče a hbitý útočník ji dorazil do odkryté sítě. Za Mírovou pak vyrovnal po úžasném sólu Mrňák, ale domácí šli znovu do vedení. Spasitelem se nakonec stal Tokan, který po dlouhém nákopu J. Jíry v nastaveném čase vyrovnal.

Mimoň – Jilemnice 2:1 (1:0)

Jilemnice neprožila šťastný zápas. Jakoby hráči chtěli nechat vyniknout Tuže v brance, který pětkrát svůj tým zachránil. Předtím si ale vybral slabší chvíli sudí, když posoudil nevinný střet jilemnického brankaře s domácím útočníkem jako penaltový. Mimoňský útočník Sustr pak pokutový kop bezpečně proměnil. Náskok si domácí hned po změně stran pojistili Špačkem. A i když v 65. minutě po přiťuknutí Ježe, centru Prince a gólové hlavičky Schauera Jilemnice snížila, odjela s prázdnou. Nepomohlo ji ani, že byla v závěru lepší. Její tutovky zůstaly neproměněny.

Bozkov – Horní Branná 4:2 (2:1)

Utkání plné nejen brankových šancí, ale také vstřelených gólů. Hned od úvodu se příležitosti kumulovaly na obou stranách a první vážnější okamžik přišel už v 9. minutě. Nesvadba ale faul na sebe nepotrestal, když mu penaltu Hrubý chytil. Na druhé straně naopak Šimek vsítil gól, a tak se potvrdilo osvědčené nedáš – dostaneš. Bozkov ale hned po pěti minutách vyrovnal zásluhou Havla a do půle získal vedení gólem Makuly. Těsně před hvizdem pak byla zahozena penalta i na druhé straně, když přestřelil Nýdrle. Ve 2. půli oba týmy opět hrály velmi útočně a domácí si už výhru pohlídali.

Cvikov – Lomnice 2:1 (1:0)

Hosté nezachytili začátek zápasu. Už ve druhé minutě totiž šel Cvikov do vedení a v úvodní čtvrthodině měl jasně navrch. Pak se osmělila také Lomnice a Láska orazítkoval tyč. V době, kdy hosté přebírali aktivitu, byl ale kvůli protestům za neodpískanou penaltu vyloučen vulgární Koudelka a tlak hostí upadl. V oslabení po změně stran Lomnice bojovala, ale do otevřené obrany Cvikov podnikal rychlé brejky. V 65. minutě domácí zvýšili a mířili za výhrou. Na ní dosáhli, protože ve hře vabank Lomnice už jen snížila gólem Astera. Ve vyhroceném závěru pak obdrželi hosté druhou červenou, když do kabin o chvíli dříve odkráčel Michal Drábek.

Krásná. Studánka – Harrachov 1:2 (1:2)

Utkání tabulkových sousedů mělo určit, kdo se posune blíž ke středu I. A třídy. Hosté se museli vypořádat s absencí gólmanů, a tak se mezi tyče postavil jindy obránce Trepera. I on mohl už v šesté minutě sledovat, jak jeho tým posílá do vedení brankou na 1:0 Veselý. Domácí pak dokázali ve 20. minutě srovnat, ale před přestávkou se dokázal trefit ještě Martin David, a tak šel veselejší do kabin Harrachov. Velmi nervózní tým Studánky ve druhé půli měl šance ke srovnání, ale další gól nepřidal. Harrachovští si tak odvezli velmi cenné vítězství.

Ostatní zápasy: Frýdlant – Stráž p. R. 1:3 (1:2), Hejnice – Raspenava 2:1 (0:0).

1.B třída

Kokonín – Víchová 2:1 (1:1)

V nedělním duelu nováčků chtěli hosté navázat na první letošní výhru z minulého kola. V první půli drželi se soupeřem krok a i když domácí šli do vedení, Víchova dokázala zásluhou krásného lobu Plůchy ve 25. minutě srovnat. Vyrovnaně se hrálo i po změně stran, ale Kokonín dokázal na rozdíl od Víchové skórovat. V 60. minutě po přečíslení sice Pivoňka první střelu vyrazil, na dorážku už neměl ale šanci. Závěr patřil Víchové, ale gól už nepadl.

Nová Ves – Rokytnice 3:3 (2:2)

Útočník Škoda zajistil raketovým startem hned v úvodu hostům vedení – trefil se už v 1. minutě. Pak mohla Rokytnice náskok navýšil, ale byl to naopak Zajíc, který vyrovnal. V dalším průběhu se týmy střídaly v aktivitě. Hosté šli ještě do půle do vedení zásluhou Málka, ale mezi tyčemi zaskakující Neumann starší ve 42. minutě inkasoval opět z kopačky Zajíce a do kabin se tak šlo za stavu 2:2. Ve druhé půli se nováček soutěže dostal dokonce do vedení, ale v nastaveném čase se štěstí přiklonilo na stranu Rokytnice. Vyrovnával stoper Kuřina!

Rovensko – Mšeno B 0:5 (0:2)

Hosté přijeli s kompaktním týmem, který už v první půli dal dva góly. Domácí mohli skórovat zásluhou Novotného, který však v úniku netrefil prázdnou branku. Vondráčkova hlavička pak byla nedůrazná. Po změně stran už byl na hřišti pouze jeden tým, hosté se radovali ještě třikrát a zaslouženě si odvezli vysoké vítězství.

Ostatní zápasy: V. Hamry B – Ž. Brod B 2:3 (0:2), Zásada – Plavy 3:2 (2:1), Jeníšovice – Držkov 1:3 (0:3), Lučany – Ruprechtice 0:4 (0:1).