Pořádným debaklem vykoupili královédvorští fotbalisté své dvě divizní vítězství z domácího prostředí. Na hřišti největšího favorita na postup do ČFL inkasovali ve středeční dohrávce pět branek, přičemž sami se netrefili ani jednou.

Divize C

Dobrovice – Dvůr Králové 5:0 (3:0)

Před deseti dny bylo utkání odloženo z důvodu termínové kolize se zápasem Poháru České pošty, v němž domácí poměřili síly s jabloneckým Baumitem (1:2). Po něm stihla Dobrovice na svém hřišti ztratit bod s Trutnovem (0:0), a tak měla v roli jasného favorita co napravovat. Naopak Dvoráky po bídném startu do sezony postavily na nohy dvě domácí výhry, a tak odjel tým i do středních Čech s vírou v co nejlepší výsledek.

A brzy k němu nemusel mít daleko. Hned na začátku utkání se totiž řítil do šance Černík, míč si ale příliš předkopl a gólmana Bartoše vůbec neohrozil. Bohužel pro hosty se potvrdilo známé klišé nedáš – dostaneš. V 10. minutě totiž juniorského brankáře Matulu překonal Váňa a o sedm minut později trestal chybu obrany gólem na 2:0 Osvald.

Svěřenci kouče Chalupy byli opařeni podobně jako ve třetím kole na hřišti Turnova, kde po krutém začátku nakonec inkasovali pět branek (2:5). Nejinak tomu bylo v Dobrovici. Osmadvacátá minuta totiž zásluhou Volfa pohnula skórem potřetí, a to ještě v závěru poločasu zneškodnil domácím Matula pokutový kop.

Do druhé půle provedla hostující lavička dvě změny v sestavě a mladíky Matulu s Vitebským nahradili loňští dorostenci Dobřichovský s Hákem. Pro prvně jmenovaného šlo o divizní premiéru a talentovaný gólman si ji dlouho užíval bez újmy.

Přišla ale 83. minuta, v níž na 4:0 upravil Šídlo a o další čtyři minuty později přece jen vyrovnal počet inkasovaných branek z Turnova střídající Synek. Dvůr tak odjel ze hřiště favorita s debaklem a před nedělním derby v Trutnově mají hráči nad čím přemýšlet.

Fakta – branky: 10. Váňa, 17. Osvald, 28. Volf, 83. Šídlo, 87. Synek. Rozhodčí: Starý. ŽK: 2:3. Diváci: 130. TJ Dvůr Králové: Vl. Matula (46. Dobřichovský) – Picha, Rejl, Drapač (71. Kasan), Podolník – Vitebský (46. V. Hák), Vaníček, Hruška (80. Vladeka), Tomeš – Černík, Dítě (62. Žaba).