Tak tohle se nečekalo. Zatímco fotbalisté Vrchlabí, Bílé Třemešné a Úpice se s Pohárem hejtmana Královéhradeckého kraje v sobotu rozloučili, outsider z Hostinného jde dál. Na jeho hřišti si po Miletínu vylámali zuby i hráči Broumova, tedy účastníci krajského přeboru!

Pohár hejtmana

Hostinné – Broumov 2:1 (1:0)

Před týdnem se v Hostinném slavilo vítězství nad Miletínem, to ale ještě nikdo netušil, že v dalším kole krajského poháru domácí získají ještě cennější skalp. Přijel totiž účastník nejvyšší oblastní soutěže a dle papírových předpokladů si měl Broumov s přehledem odvézt vítězství. Leč nestalo se.
Domácí na soupeře vyrukovali bez zbytečného respektu a už po devíti minutách hry byli odměněni gólem svého elitního střelce Jakoubka. Broumov měl sice herní převahu, narážel ale na bojovnost soupeře a do šancí se dostával stěží.

Pokud chtěli hosté hned po pauze zahájit obrat výsledku, čáru přes rozpočet jim udělala hned první minuta a druhá Jakoubkova trefa – 2:0. Na tu sice po chvíli odpověděl Gago, více už ale hosté nestihli. Na vině byla enormní snaha Tatranu a výkon gólmana Horáka, jenž po půlhodině hry musel střídat nešťastně zraněného Zítka.

Fakta – branky: 9. a 46. Jakoubek – 56. Gago. Rozhodčí: Doubic. ŽK: 3:4. ČK: 1:1 (67. Jakoubek – 67. Kuchta). Diváci: 203. Tatran Hostinné: Zítko (31. J. Horák) – Brož (89. Filcsák), Rodr, Valeš, D. Polák – R. Polák, Kosina, Janouch, Šmucer – Pištora, Jakoubek.

Pavel Šmucer (Hostinné): „Diváci viděli místy vyhrocené, ale velmi rychlé a bojovné utkání. Dokázali jsme v něm ubránit závěrečný tlak hostujícího krajského celku a připsat si pro nás velmi cenné vítězství."

Úpice – Červený Kostelec 1:6 (0:4)

Nejjednoznačnější výsledek se zrodil na hřišti úpické Sparty, kam si přijel zatrénovat soupeř z nedalekého Červeného Kostelce. Pohárový duel bohužel tradiční derby moc nepřipomínal. Hosté se vedení ujali už po dvanácti minutách hry z pokutového kopu a první poločas ovládli zcela jasně. Když zaznamenali ještě tři branky. Dvacetiletý David Petrů dokonce stihl hattrick.

Po pauze hosté brzy zvýšili až na „kanárkových" 0:6, teprve za tohoto stavu se prosadil také domácí účastník I. A třídy, za něhož snížil kapitán Kulhánek.

Fakta – branky: 65. Kulhánek – 12. z pen., 31. a 45. Petrů, 21. a 59. Koval, 61. Martínek. Rozhodčí: Kalaš. Hráno bez karet. Diváci: 101. SK Sparta Úpice: Erben – Čáp, Peterka (46. Seidel), Kulhánek, J. Pich – Kejzlar, Marel, Mach, Prouza – Břicháček (62. Balcar), Rada.

Bohumil Kafka (Úpice): „V prvním poločase nám soupeř ve hře dopředu vůbec nic nedovolil a naopak potrestal všechny naše chyby. Ve druhém poločase se hrálo již na obou polovinách, ale s tím rozdílem, že naše mužstvo svoje šance vyjma branky Kulhánka neproměnilo a hosté vstřelili dvě krásné branky do šibenice."

Vrchlabí – Jičín 0:4 (0:1)

Souboj na nejkvalitnějším umělém povrchu, jaký široký region nabízí, vyzněl lépe pro hosty. Duel byl přitom minimálně 50 minut zcela vyrovnaný. Domácí, stejně jako jejich soupeř, před poločasovou přestávkou nevyužili řadu šancí a hodně jim přitížil gól do šatny, který inkasovali minutu před pauzou.

Po přestávce ještě chvíli žili naděje na zvrat. Pak ale hosté udeřili třikrát během pěti minut a bylo po zápase. Hosté se představili jako tým dobře připravený na nový ročník krajského přeboru, příprava ale splnila účel i pro domácí partu, která především v prvním poločase předvedla slušný výkon.

Fakta – branky: 43. Chramovský, 56. Bucek, 57. a 61. Mikolášek. Rozhodčí: Klečka. ŽK: 2:2. Diváci: 90. FC Vrchlabí: M. Zajíc (46. Hladík) – Větrovec, Janda, Mejsnar, Miloš Šulc – Tauchman, Jech (65. J. Zajíc), Fink, Mejvald, Pokorný (56. Bürger) – P. Kraus.

Pavel Kraus (Vrchlabí): „První poločas přinesl zcela vyrovnanou hru plnou šancí na obou stranách. Položil nás gól do šatny a hlavně tři trefy hostů v krátké době. Pak už se utkání jen dohrávalo."

Bílá Třemešná – Lázně Bělohrad 1:3 (1:0)

Hodně smolně se s pohárovou soutěží rozloučili fotbalisté Bílé Třemešné. Ti proti velmi kvalitnímu soupeři z Lázní Bělohrad předvedli výkon, za který se rozhodně stydět nemuseli. Během utkání si Sokol vytvořil obrovské množství šancí, proměnit ale dokázal jedinou. To když se krátce před přestávkou prosadil Jan Pátý.

Po pauze mohli domácí brzy vedení zvýšit, byl to ale soupeř, kdo šťastnou brankou z poloviny hřiště vyrovnal na 1:1. Poté si Třemešenští znovu vytvořili řadu jasných gólovek, především třikrát David Kubelka, Schneider nastřelil druhou tyč. Radoval se ale soupeř. Nejprve po parádní ráně Lánského a poté ještě z dorážky skórující Odvárko.

Fakta – branky: 40. J. Pátý – 58. Šorm, 67. Lánský, 82. Odvárko. Rozhodčí: Prokůpek. ŽK: 6:5. ČK: 1:1 (90. Jar. Jákl – 90. Rychecký). Diváci: 170. TJ Sokol Bílá Třemešná: Dobřichovský – Kiss, Josef Kubelka, J. Hažer, M. Pátý – Jar. Kubelka (19. Jar. Jákl), Macek, D. Kubelka, J. Pátý (72. Forman) – Hendrych (72. T. Otradovský), Schneider (82. Polák).

Zbyněk Šturma (Bílá Třemešná): „V utkání jsme si vypracovali tolik šancí, že by nám to stačilo na dva zápasy. Katastrofální produktivita nás ale připravila o postup a tím i o dalšího atraktivního soupeře. Pohár jsme ale brali hlavně jako kvalitní přípravu a ta i díky velmi dobrému soupeři splnila účel."