Pouhé tři dny zbývají do startu mistrovských soutěží od České fotbalové ligy níž a ve hře bude v sobotu a neděli také sedmička mužstev z podkrkonošského regionu. Vedle divize C totiž letní prázdniny končí také pro krajský přebor a I. A třídu.

VRCHLABÍ NOVÁČKEM KRAJSKÉHO PŘEBORU

Prim v regionu nejvyšších českých hor hrají už patnáct let fotbalisté Dvora Králové a Trutnova. Oba rivalové se budou i letos potkávat v celostátní soutěži a fotbaloví nadšenci se mohou těšit nejen na jejich vzájemný duel, který se na podzim odehraje v neděli 17. září v rámci šestého kola.

Diviznímu fotbalu se bude Krkonošský deník obsáhleji věnovat tento pátek, kdy se čtenáři mohou těšit na soupisky všech východočeských mužstev. Chybět nebudou ani předsezonní hlasy jednotlivých trenérů.

Po roční odmlce „budeme“ mít svého zástupce také v krajském přeboru. V roli nováčka se zde představí hráči Vrchlabí a na stránkách Deníku budeme bedlivě sledovat, jak si klub, který se může pyšnit krásným fotbalovým areálem, povede. Pro premiéru svěřenci trenéra Davida Votočka nemohli dostat náročnějšího soupeře. V sobotu totiž zamíří na půdu vítěze loňského ročníku KP, přesněji do Libčan (17.00).

SKVĚLÝ TAH PŘINÁŠÍ OKRESNÍ SOUTĚŽ

Co se týče dalších krajských soutěží, může nás těšit, že v I. A a I. B třídě bude letos startovat dohromady deset reprezentantů Podkrkonoší. Stále velmi kvalitní I. A třída už loni seděla Bílé Třemešné, Hostinnému, Úpici i rezervě Trutnova a všechny tyto celky by rády navázaly na úspěšný ročník.

Krajská soutěž I. B třídy na rozdíl od přeboru a I. A třídy odstartuje o týden později. Hodně vysoko zde jistě bude mířit Dvůr Králové nad Labem B, velká očekávání pak visí nad výkony dvou nováčků. Jak Staré, tak i Mladé Buky se jistě nebudou chtít hned po roce vracet do okresu, a tak je otázkou, jak se jim mezi krajskou konkurencí povede.

Zajímavostí jistě je, že oba novice hned na úvod čeká okresní derby. Mladé Buky doma příští sobotu přivítají rezervu Dvora, Staré Buky se ve stejnou dobu (17.00) představí na hřišti Dolní Kalné.

Z celkového počtu pětačtyřiceti podkrkonošských celků zbývá na 32 působení v okresních soutěžích. Přebor si jich i letos zahraje čtrnáct a možné favority lze jistě hledat ve vrchlabské rezervě, Rtyni, Vítězné a možná i v Trutnovu C, který po sezoně v I. B třídě dobrovolně „spadl“ o patro níž.

Na konci posledního ročníku „překvapil“ tradiční nezájem o postup ze III. třídy (Kunčice nad Labem, Libeč…), o to zajímavější bude sledovat, jak si povede trio nováčků z Volanova, Malých Svatoňovic a Hajnice, která tu působila před dvěma lety.

Velká očekávání budí ale také „prales“ neboli okresní soutěž III. třídy. Tu nejvyšší zástupci Okresního fotbalového svazu Trutnov opět rozdělili na dvě skupiny a jak na východě, tak na západě bude hrát 9 mužstev.

Novinkou, a to velmi zajímavou, budou souboje mezi východem a západem. Ty se v každém hracím kole budou týkat právě dvou týmů, které budou mít ve svých skupinách při lichém počtu účastníků „volný los“. Vzhůru do boje!

Fortuna Divize C (2)

TJ Dvůr Králové nad Labem, MFK Trutnov.

Votrok Krajský přebor (1)

FC Vrchlabí.

AM Gnol I. A třída (4)

TJ Sokol Bílá Třemešná, MFK Trutnov B, TJ Tatran Hostinné, SK Sparta Úpice.

JAKO I. B třída (6)

TJ Dvůr Králové nad Labem B, TJ Jiskra Kocbeře, FK Dolní Kalná, TJ Rudník, TJ Sokol Staré Buky, TJ Sokol Mladé Buky.

Okresní přebor (14)

MFK Trutnov C, FC Vrchlabí B, Sokol Vítězná, TJ Baník Rtyně v Podkrkonoší, TJ Strážné, TJ Baník Žacléř, SK Janské Lázně, FK Mostek, FK Poříčí u Trutnova, TJ Jiskra Bohuslavice, TJ Jiskra Podhůří, SK Spartak Hajnice, FK Sokol Volanov, TJ Sokol Malé Svatoňovice.

Okresní soutěž „východ“ (9)

TJ Jiskra Libeč, SK MFC Svoboda, FK Baník Radvanice, TJ Jiskra Lampertice, TJ Jiskra Horní Maršov, TJ Sokol Starý Rokytník, FK Chvaleč, Bernartice/Žacléř B, SK Sparta Úpice B.

Okresní soutěž „západ“ (9)

TJ Jiskra Kuks, TJ Sokol Kunčice nad Labem, TJ Lánov, TJ Spartak Pilníkov, FC Libotov, TJ Sokol Prosečné, FK Dolní Kalná B, Borovnice / Mostek B, TJ Sokol Černý Důl.