Velmi nevydařený vstup do jarní části divizní sezony zažívají fotbalisté reprezentující okres Semily. Turnov získal během pěti utkání pouhé tři body, když ovládl pojizerské derby. Fotbalisté Jablonce nad Jizerou dokonce nezapsali ještě ani bod a aktuálně se „pyšní" šestizápasovou šňůrou porážek, která se táhne už od posledního podzimního kola.

Anglický týden

Především horalé zažívají velké zklamání. Po úspěšném roce 2014 přišel rozprodej kádru a velký výkonnostní propad. Svěřenci trenéra Houšky nestřílejí góly, hodně jich naopak dostávají. Obměněný kádr zatím divizním soupeřům nestačí a šesté místo, na němž tým zimoval, s těsným kontaktem na medailové pozice je dávno pryč.

V sobotu čeká na farmu jabloneckého Baumitu Letohrad, který na jaře z šesti utkání uzmul šest bodů. Ačkoliv se tak tamní tým drží v lepší polovině tabulky, rozhodně si také hvízdat příliš nahlas nemůže. Utkání, které startuje na hřišti v Pilišťatech v 17 hodin, by partě okolo kapitána Kamila Krejčíka mělo konečně přinést body. Pokud je Jabloneček neuhraje, může se ještě lehce propadnout k bojům o záchranu.

Hráče z nejvyšších českých hor navíc hned ve středu čeká odložené utkání s Kutnou Horou. Na domácí půdě čtvrtý tým tabulky přivítá v rámci tzv. „anglického týdne" od 17 hodin. Zakončí ho pak o příští sobotě výjezd na hřiště podobně trápícího se Ústí na Orlicí.

V krizi je i Turnov

Také turnovští fotbalisté nemají na růžích ustláno. Tým, který obhajuje loňské čtvrté místo, podobně jako na startu podzimní části soutěže tápe. Jeho zápasová série s porážkami trvá už tři kola, naposledy si těsnou prohru 0:1 přivezl z Kutné Hory. A to přitom mohl využít také služeb ligistů dodaných z libereckého Slovanu. Ani hráči jako Hadaščok, Mudra nebo Karišik však nevyvedli tým z krize.

Nyní ale také na svěřence hrajícího kouče Josefa Petříka mladšího čekají v rychlém sledu tři utkání. Nejprve v neděli na domácím trávníku přivítá v důležitém souboji od 17 hodin Náchod, ve středu k Jizeře dorazí k dohrávce ambiciózní a výborně hrající Trutnov a perný týden dokončí parta okolo matadora Petra Papouška na půdě dalšího tradičního účastníka čtvrté nejvyšší soutěže z Letohradu.