Trutnov - Dvůr Králové 3:0

Miloš Dvořák, trenér MFK Trutnov: „Oproti minulému zápasu jsme překopali sestavu a myslím, že se nám to povedlo. Kluci plnili přesně to, co jsme chtěli. Derby je zápas, na který není potřeba motivovat. Motivace se dostaví automaticky. Kluci to obrovským způsobem odjezdili. Je škoda, že jsme takové nasazení neměli od začátku sezony. Kdybychom ke každému zápasu přistupovali jako k derby, tak nejsme tam, kde jsme. Jeden zápas nedělá podzim a deset bodů je málo. Kdyby se nám podařilo v posledních dvou zápasech ještě bodovat, bylo by to dobré, ale i tak víme, že jaro pro nás stejně bude hrozně těžké."

Pavel Matějka, trenér TJ Dvůr Králové: „Domácí šli od začátku za vítězstvím. Byli agresivnější a bylo vidět, že v jejich situaci životně důležité body potřebují. My jsme naopak i přes určitou snahu nedokázali soupeři vzdorovat a vlastními chybami jsme jim umožnili uspět. Bohužel, nebyli jsme vůbec nebezpeční. V útočné fázi se nám nedařilo podržet balón a v kombinaci jsme byli nepřesní a pomalí. Ještě jsme se vyrovnávali s umělou trávou, což si myslím, že domácím vyhovovalo, nám naopak ne. Musíme se teď dobře připravit na pro nás velice důležité utkání s Přední Kopaninou."

Pardubice B - Náchod 6:1

František Kovárník, trenér FK Pardubice B: „Do zápasu jsme šli s jasným cílem, získat tři body, a to se povedlo. Dobře jsme začali a po dvaceti minutách se ujali vedení. Poté však hosté z náhodné akce vyrovnali a to nás trochu zaskočilo. Naštěstí nám soupeř daroval penaltu a tak jsme šli do šaten z těsným náskokem. Druhá půle již byla zcela v naší režii a po pěkných akcích se skóre zastavilo na konečných 6:1. Nutno konstatovat, že Náchod hrozil z občasných brejků a ve druhé půli nastřelil tyč a břevno. Za výhru a předvedenou hru chválím celý kolektiv, ze kterého nejvíce vynikli Řezníček, Fusek a střelecky disponovaný Petráň."

Pavel Holbík, trenér FK Náchod: „Bohužel jsme nenavázali na výkon z minulého týdne. Domácí nastoupili posíleni o osm hráčů kádru A-mužstva a tento výkonnostní rozdíl se nakonec také projevil. Nechceme ale brečet, dostali jsme pěkný příděl, ale co je horší, dostali jsme i pěkně nakopáno. Na marodku nám přibyl Honza Kábrt, takže vůbec nevím, jak v dalším utkání poskládáme obranu."

Vysoké Mýto - Letohrad 1:0

Roman Oliva, trenér SK Vysoké Mýto: „Vstoupili jsme do zápasu dobře. Byli jsme aktivnější, měli více ze hry. V první půli jsme neproměnili dvě vyložené šance. Při vstupu do druhé půle jsme dali rychlý gól. Měli jsme i další šance. Jediné co mě mrzí, že nedokážeme přidat druhý gól, jenž by naše vítězství potvrdil. Jinak je naše výhra naprosto zasloužená."

František Dvořák, trenér FK Letohrad: „Do utkání jsme šli s cílem pokusit se neinkasovat. První poločas se nám tento záměr dařilo plnit i přesto, že domácí měli příliš mnoho standardních situací, při kterých úvodní branka doslova visela na vlásku. Bohužel jsme zaspali úvodních deset minut druhého poločasu a domácí získali rozhodující náskok, který si v poklidu pohlídali."

Kratonohy - Turnov 4:3

Václav Pišta, trenér FK Kratonohy: „Zápas vynikající úrovně začali lépe hosté, kteří se dostali do vedení po parádním přímém kopu Papouška. Během tří minut jsme však dokázali skóre otočit, obě branky vstřelil Jošt po krásných akcích Pražáka s Kořínkem. I poté byly k vidění šance. Druhý poločas jsme začali dobře a v 59. min. se prosadil střídající Klátil, opět po pěkné akci dua Pražák – Kořínek. Pak vstřelil čtvrtý gól Čada, který ale pro faul nebyl uznán. Hosté nesložili zbraně a nejenže dokázali vyrovnat na 3:3, ale ještě zahodili gólovku. Závěr patřil nám, soupeře jsme přimáčkli. Nejprve jsme nedali dvě obrovské šance, ale naštěstí v 91. min. Čada přiťukl míč před prázdnou branku Klátilovi, který strhl vítězství na naši stranu. Proti kvalitnímu soupeři jsme získali veledůležité tři body, které musíme potvrdit v Náchodě."

Živanice - Chrastava 5:1

Milan Ujec st., trenér TJ Sokol Živanice: „V prvním poločase jsme si vytvořili dostatek gólových příležitostí k tomu, abychom vedli rozdílem tří branek. Hosty jsme do šancí nepouštěli a soupeř naší bránu ohrožoval pouze ze standardních situací. Po změně stran jsme předváděli i kombinační hru a divákům ukázali pěkné akce se zakončením."

Ústí nad Orlicí - Kolín 2:1

Vladimír Chudý, trenér Jiskra Ústí nad Orlicí: „Odehráli jsme další velmi těžké utkání se silným Kolínem. Viděl jsem letos několik jeho zápasů a věděl jsem, že do Ústí přijede kvalitní tým s celou řadou zkušených fotbalistů, a 11. místo v tabulce určitě neodpovídá kvalitám Kolína. To vše se potvrdilo v zápase. Utkání bylo vyrovnané, soupeř byl o něco fotbalovější a více držel míč na svých kopačkách. Jenže fotbal se hraje na branky a ne na procenta držení míče. Za celý zápas jsme si vytvořili několik stoprocentních brankových příležitostí, z toho dvě jsme proměnili, jednu v prvním poločase, druhou ve druhém. Soupeř si nevytvořil téměř nic. Utkání zdramatizoval až v samém závěru, kdy se mu podařilo snížit. Závěr jsme si ale pohlídali a těsné vítězství, z mého pohledu zasloužené, udrželi."

ČFL a divize C

Hvězdy kola

1. Michal Petráň (Pardubice B): Čtyři góly stačí, drahoušku… Penalta, gól po trestňáku i rohu a technická střela.

2. Martin Kejzlar (Trutnov): Dva góly v derby proti Dvoru? Co víc si s blížícím se koncem podzimu přát!

3. David Jošt (Kratonohy): Dvěma trefami se výrazně podepsal pod vítězství nováčka nad Turnovem.

Vítěz kola

MFK Trutnov: Ono to jde, ne že ne. Dvořákovi svěřenci v derby předvedli bezchybný výkon. Proč ale až ve 13. kole?

Smolař kola

FK Náchod: Měl smůlu. Pardubice natloukly tým hráči z áčka 
a kromě debaklu si Náchod odvezl zraněného stopera.

Střípky a zajímavosti

Dvorští si v derby ani neškrtli

Trutnov - Favorit obvykle derby nevyhrává. Tato fráze platí mezi pražskými „S", stejně tak pod Krkonošemi. Potvrdil to i nedělní duel na půdě posledního celku tabulky. Na trutnovskou umělku dorazil rival ze Dvora Králové, který zde na jaře vyhrál 6:0. Druhý kolaps už ale domácí parta nedovolila. Na soupeře se skvěle připravila a v utkání Dvoráky doslova smazala ze hřiště. Nejen, že domácí vstřelili tři góly, navíc ještě třikrát trefili konstrukci branky!

Nabušené Pardubice a jejich krev

Pardubice - Všude, kam se podíváš, najdeš někoho, kdo má co do činění s Pardubicemi. Začneme Pod Vinicí, kam dorazil Náchod. Pro souboj o šest pomyslných a hlavně záchranářských bodů domácí natřískali sestavu. Z áčka povolali Petráně, Přibyla, Řezníčka a Fuska. Výsledek? Šestibranková demolice. Nejtučněji se pod ní podepsal čtyřgólový Petráň. 
A ještě Pardubice za hranicemi města. Tři body vystřílel Kratonohám jejich bývalý hráč Klátil. Na jeho druhý gól v nastavení už Turnov nenašel odpověď.

Od zápasu k zápasu. Jinak ticho…

Ústí nad Orlicí - Že se daří. Ano, to je pravda. Pro všechny v Ústí je to balzám na duši, jak sám hovoří i trenér Chudý. Jenže ono se to může kdykoliv obrátit. Stačí maličkost a všechno je jinak. Podzim Ústeckým vychází. Ještě jsou ovšem dvě kola, ve kterých na Jiskru čekají dva těžcí soupeři (Čáslav, Pardubice B). Pořád je o co hrát. A to i na jaře, což bude zcela jiná soutěž. Takže bavit se teď o možném postupu? Rychle zapomeňte. „Já se snažím všechny hráče v týmu udržet nohama pevně na zemi a jestli někdo má myšlenky na ČFL, tak ať je rychle vyžene z hlavy," jednoznačně vypálil Chudý. Má „recht"…