Pouze deset zápasů nabídly o víkendu okresní soutěže na Semilsku. V přeboru se hrálo již druhé kolo, v němž skvělý vstup do sezony potvrdili fotbalisté Přepeř B, Jilemnice a Horní Branné B. Premiérové dějství zaznamenala nejnižší třída, v té ale byly hned dva duely odloženy na konec září.

Okresní přebor

Přepeře B – Stružinec 4:0 (2:0)

Branky: Tokan 2, T. Horák, Vlach. Rozhodčí: Procházka. ŽK: 0:3. Diváci: 50. Rezerva Přepeř potvrdila, že to s útokem na nejvyšší příčky myslí vážně. Po celé utkání byla lepším týmem a bez větších problémů si připsala tři body. Hosté zahrozili pouze v úvodu, kdy ještě za bezbrankového stavu neproměnili dvě šance.

Bozkov B – Jilemnice 0:3 (0:1)

Branky: vlastní (Prousek), Jiřišta, Hornig. Rozhodčí: Bačo. ŽK: 1:1. Diváci: 80. V nepříliš pohledném utkání prokázali hosté lepší hráčskou kvalitu a zaslouženě si odvezli všechny body.

Mříčná – Horní Branná B 1:2 (1:2)

Branky: Buryánek – Jón z pen., V. Paulů. Rozhodčí: Mikule. ŽK: 1:0. Diváci: 200. Domácí šli do vedení už v 9. minutě, ale to bylo z jejich strany vše, protože spoustu brankových příležitostí nedokázali proměnit. Hosté výsledek ještě do přestávky otočili a s velkou dávkou štěstí ve druhé půli svoji překvapivou výhru udrželi.

Bělá – Lomnice B 8:2 (5:1)

Branky: T. Nýdrle 2, Simonides 2, Mach 2, Čokina, Malý – Vávra 2. Rozhodčí: Brož. ŽK: 1:0. Diváci: 60. Domácí předvedli skvělý vstup do utkání a za třicet minut vedli 4:0. Také v dalším průběhu zápasu byli hodně aktivní a jenom výborný výkon hostujícího brankáře Duštíra pomohl hráčům Lomnice k tomu, že neodjeli s daleko větším debaklem.

Studenec – Košťálov B 4:1 (4:0)

Branky: Šír, Čech, Hylmar, Ježek – Fejfar. Rozhodčí: Vydra. ŽK: 0:4. Diváci: 130. Studenec měl rychlý nástup a ve 4. minutě vedl už 2:0. Do přestávky navíc přidal další dvě branky a bylo rozhodnuto. Po změně stran domácí provedli několik střídání, hra se vyrovnala a hosté v poslední minutě dokázali alespoň snížit.

Nová Ves – Poniklá 2:0 (1:0)

Branky: Martin Zajíc, vlastní (Macháček). Rozhodčí: Mrkáček. Hráno bez karet. Diváci: 60. Fotbalisté Nové Vsi měli v utkání územní převahu, ale dlouho se nedokázali prosadit střelecky. První půli vyhráli díky vlastní brance Macháčka a teprve v 69. minutě dokázali svoji převahu zvýraznit druhou brankou. Zaslouženě si tak připsali tři body.

Okresní soutěž

V nejnižší soutěži se v sobotu a neděli dařilo převážně hostujícím kolektivům. Tvrzení „můj dům, můj hrad" si k srdci vzal pouze favorit z Víchové, který na svém stadionu porazil Tatobity hladce 3:0. Na 28. září byly odloženy duely Mírová – Studenec B a Benecko – Horka.

Víchová – Tatobity 3:0 (3:0)

Branky: J. Kobr, Vaňous, L. Kobr. Rozhodčí: Dytrych. Hráno bez karet. Diváci: 50. V prvním poločase měl druhý tým minulé sezony stálou převahu, kterou dokázal vyjádřit třemi góly. Po přestávce mělo utkání podobný průběh, hráčům Víchové se ale nedařilo v koncovce a hosté odjeli s ještě milosrdnou porážkou.

Rovensko B – Kruh 3:4 (3:2)

Branky: Zajíc, Perger, Pařízek – Chomanič 3, Ruml. Rozhodčí: Pecina. ŽK: 1:1. Diváci: 100. První poločas začal lépe pro rezervu Rovenska, která se mezi 20. a 25. minutou dostala do vedení 3:0. Favorizovaní hosté postupně přebírali otěže hry a do přestávky snížili na rozdíl jediné branky. V 60. minutě dokázal Kruh vyrovnat a v závěru byl šťastnější, když v 80. minutě neproměnili domácí pokutový kop a v 88. minutě Ruml krásnou střelou do šibenice zajistil svému týmu všechny body.

Libštát B – Zálesní Lhota 2:4 (0:1)

Branky: Šafář, Tolaci – Jakub Pacholík, Hermon, Korotvička, Šritr. Rozhodčí: Janda. ŽK: 2:1. Diváci: 70. Utkání bylo plné nepřesností a neslo všechny znaky začátku sezony. Hosté byli aktivnější, vyšly jim vstupy do obou poločasů, a v průběhu utkání už vedli rozdílem čtyř branek. Libštát v závěru zabojoval a dvěma brankami v posledních deseti minutách svoji porážku alespoň zmírnil.

Martinice – SF Studenec 1:3 (1:1)

Branky: Svoboda – Šedivý, Rychlovský, Mečíř. Rozhodčí: Nagy. ŽK: 1:1. Diváci: 40. Fotbalistům Martinic se v premiéře nového ročníku nedařilo. Když se už dostali do šancí, hostující brankář Menc dokázal vždy výborně zasáhnout. Hosté bojovali, v koncovce byli úspěšnější a překvapivě, avšak zaslouženě, si odvezli všechny body.