Deník vám proto nabízí velký kvíz z historie světových šampionátů. Vyzkoušejte si, kolik toho víte o slavných bitvách let minulých nebo o tom, jakou stopu zanechala na ostře sledovaných turnajích československá a později samostatná česká reprezentace!

Kvíz, který bude pravidelně vycházet až do skončení šampionátu, má celkem padesát otázek, u každé tři možnosti, pouze jedna z nich je správná. Kolik dokážete zodpovědět vy?

Otázka číslo 22:

Šampionát v roce 1974 vyhrála domácí reprezentace NSR, ani hlavní favorit se ale tehdy nevyhnul zklamání. V základní skupině totiž podlehl 0:1 týmu, s nímž porážka diváky mimořádně bolela. Kdo jím tehdy byl?

a) Sovětský svaz

b) NDR

c) Anglie

Otázka číslo 23:

Dvakrát po sobě, v letech 1974 a 1978, se probojovali do finále světového šampionátu, později si finálovou účast ještě jednou zopakovali, ani jedinkrát ale neuspěli. O které reprezentaci je řeč?

a) Nizozemsko

b) Polsko

c) Dánsko

Otázka číslo 24:

MS v roce 1982 hostilo Španělsko a také jeho organizátoři představili světu tradičního maskota celého turnaje. Co tehdy symbol španělského šampionátu představovalo?

a) pomeranč

b) toreador

c) paprička v sombreru

V sobotu 12. července pak zveřejníme správné odpovědi, výherce piva, které do soutěže věnoval pivovar Tambor, a také slovní vyhodnocení celého kvízu.

A jak se můžete zapojit do soutěže? Stačí sledovat stránky Deníku, případně jeho internetovou podobu a nejpozději do pátku 11. července do 12 hodin poslat správné odpovědi na všech padesát otázek najednou na email jan.pruska@denik.cz.

Vyhrává nejrychlejší a nejpřesnější soutěžící. Posílat správné odpovědi v průběhu kvízu je zbytečné, vyhraje až nejrychlejší soutěžící, který pošle správné odpovědi na všech 50 otázek.

Předchozí otázky: Rozumíte fotbalu? Sledujte kvízové otázky a vyhrajte pivo VII.