Dvůr Králové – Přední Kopanina 2:1 (1:0)
Trávník pod Hankovým domem na podzim tradičně připomíná brambořiště, a tak mohli diváci na kvalitní kopanou tentokrát zapomenout už před zápasem. Hrál se bojovný fotbal se spoustou chyb na obou stranách. Dvoráci byli za aktivitu odměněni po půlhodině hry, kdy Voldán posunul míč do uličky Fejkovi, a ten míč podél gólmana uklidil do branky – 1:0. Chvíli na to domácí přežili tutovku Melničuka, jemuž se přesný centr Urbana schoval ve sluníčku a brankář Jakub Vaníček nemusel zasahovat.

Nejlepší pasáží utkání byla úvodní desetiminutovka druhé půle. Dvůr si v ní vypracoval tři velké šance, gólem ale neskončily střely Řežábka, Voldána ani Fejka. V 67. minutě tleskaly dvě stovky fanoušků Fejkovi, jehož střela o zem skončila rohovým kopem. Z protiútoku ale udeřil Vašut (1:1) a rázem bylo hostů plné hřiště. Vaníček musel dvěma skvělými zákroky zachraňovat spoluhráče od pohromy a osvobození pro svěřence kouče Matějky přišlo devět minut před koncem. Hruška si narazil s Řežábkem, v šestnáctce byl podražen a pokutový kop proměnil Podolník – 2:1. Zbytek utkání si domácí zkušeně pohlídali a po porážce v derby mohli slavit důležité tři body.

Chrastava – Trutnov 2:4 (1:2)
Trutnov šel do utkání s divizním nováčkem povzbuzen výhrou v derby a už po čtvrthodině hry dobrou náladu v týmu zvýraznila trefa Petr Holubce, jenž zužitkoval centr Zezuly. Těsným náskokem hostů první poločas i skončil, jelikož na vyrovnání Sandra dokázal ve 28. minutě odpovědět Tauchman, který využil chyby domácího brankáře.

Po přestávce se pokračovalo v podobném duchu. Domácí v sestavě s bývalým reprezentantem Štajnerem vytvářeli na beky soupeře tlak a do šestnáctky létal centr za centrem. Hostům se ale dařily rychlé kontry a po jednom takovém Holubec v 67. minutě zvýšil na 1:3. Krátce na to se prosadil i Jakub Matějka a o vítězi bylo rozhodnuto. Severočeši snížili až šest minut před koncem, to už ale nemohlo nic změnit na jejich porážce.

Turnov – Živanice 0:5 (0:1)
Pořádnou nakládačku si z utkání proti Živanicím odnesli fotbalisté Turnova. Domácí rozlučku odstartovali smolně, když už v 10. minutě otevřel skóre hostující Milan Ujec, tedy hráč, který ještě na jaře působil v druholigových Českých Budějovicích. Na těžkém terénu se hrál jinak vcelku vyrovnaný první poločas, vyrovnání se ale prokřehlí diváci do přestávky nedočkali.

Podzimní derniíéry
Čtvrtek 13.30
Trutnov – Turnov
Sobota 13.30
Vysoké Mýto – Dvůr Králové


Kdo čekal, že ve druhé půli nastane výsledkový zvrat, mýlil se. Hned po sedmi minutách se totiž podruhé v utkání prosadil důrazný Ujec, jenž se skvěle zorientoval v šestnáctce a z otočky zvýšil na 0:2. Hosté se lépe pohybovali a soupeři ve zbytku zápasu nasázeli ještě další tři branky. Většinou po chybách v turnovské rozehrávce se v malém vápně prosadil dvakrát Janecký a jednou Hundák.

Fakta – branky: 10. a 52. M. Ujec, 64. a 86. Janecký, 69. Hundák. Rozhodčí: Plzák. ŽK: 2:1. Diváci: 100. FK Turnov: Hyka – J. Šimek (58. Papoušek), Novotný, Kordík, Tvrdý – Sedláček, Benek, Beníšek, Dlouhý (66. Š. Havel) – Cigánek (78. P. Havel), Horák.