Zdá se, že bitva o titul okresního přeborníka se bude ve zbytku sezony týkat už jen dvou rivalů. Zatímco totiž fotbalisté Libštátu a Studence na domácích trávnících přidali další vítězství, třetí tým Mříčné nečekaně podlehl Nové Vsi. Kubelka a spol. před vlastními fanoušky inkasovali šest branek a na vedoucí duo nyní ztrácejí sedm bodů.

Okresní přebor

Libštát – Lomnice B 5:1 (4:1)

Fakta – branky: Beran, Smolík, Patka, D. Kobrle, Vejnar – Hartig. Rozhodčí: Přikryl. ŽK: 2:2. Diváci: 80. Hosté se sice na půdě lídra ujali vedení, potom už ale zápasu dominovali domácí fotbalisté. Ti kromě pěti branek nastřelili ve druhém poločase ještě dvakrát tyč a jejich vysoké vítězství je naprosto zasloužené.

Studenec – Přepeře B 4:0 (4:0)

Fakta – branky: Ježek, Kuřík, Šír, Hylmar. Rozhodčí: Zboroň. ŽK: 0:1. Diváci: 120. V prvním poločase se pokusili hosté o otevřenou hru a inkasovali čtyři branky. Do druhé půle změnili taktiku, zaměřili se pouze na obranu a favorit se jen těžko prosazoval. I proto se diváci dalších branek nedočkali. Velkou zásluhu na tom měl hostující brankář Kumprecht, jenž soupeři zneškodnil čtyři vyložené šance.

Mříčná – Nová Ves 3:6 (1:2)

Fakta – branky: Plhal, Holec, L. Kubelka – P. Nožička, Zelenka, Zajíc, Dušta, Huráň, R. Nožička. Rozhodčí: Mikule. ŽK: 1:1. Diváci: 150. V prvním poločase neproměnili domácí několik šancí a pohyblivější hosté toho dokázali využít k překvapivému, ale zaslouženému vítězství. Třicátým gólem v sezoně se prezentoval domácí útočník Lukáš Kubelka, na body jeho celku to ale tentokrát nestačilo.

Bělá – Mírová 3:1 (2:0)

Fakta – branky: T. Nýdrle, Vorel, Čokina – Zaplatílek. Rozhodčí: Procházka. ŽK: 0:1. Diváci: 150. Domácí fotbalisté byli před utkáním velkým favoritem, hosté ale výkonem překvapili. Byli vyrovnaným soupeřem, stejně jako domácí si dokázali vypracovat několik brankových příležitostí, a tak si hráči Bělé oddechli až v 85. minutě, kdy Čokina potvrdil třetí brankou jejich výhru.

Košťálov B – Poniklá 6:1 (3:1)

Fakta – branky: T. Tulach 3, Kašpar, Baudyš, Kosina – M. Dobiáš z pen. Rozhodčí: Mařatka. ŽK: 4:3. ČK: 1:1 (26. Šalda – 78. Koucký). Diváci: 60. Domácí byli na těžkém terénu lepším týmem, a přestože hráli od 26. minuty pouze o deseti, dokázali přesvědčivě zvítězit.

Bozkov B – Jilemnice B 8:3 (5:2)

Fakta – branky: Havel 6, Mazánek, Soudil – Brejcha, Hnik, Faifr. Rozhodčí: Šubrt. ŽK: 0:3. Diváci: 60. Domácí měli po celé utkání jednoznačnou převahu a zaslouženě zvítězili vysokým rozdílem. Na jejich kanonádě se nejvíce podílel autor šesti branek čtyřicetiletý Martin Havel.

Stružinec – Horní Branná B 8:3 (3:1)

Fakta – branky: Vagenknecht 3, Kuch 2, Votoček 2, Matěja – J. Paulů, Kobrle, Jón. Rozhodčí: Bým. ŽK: 2:1. Diváci: 80. Domácí měli v utkání převahu, vytvořili si dostatek šancí, které i úspěšně zakončovali a zaslouženě dosáhli vysoké výhry. Nejvíc se na ní podílel hrající trenér Petr Vagenknecht, jenž nastoupil do druhé půle, přesto během 27 minut dosáhl hattricku.

Mříčná - Nová Ves

Okresní soutěž

„Pozor, tady pálí Jan Kužel!" Podobné varování si před utkáním na hřišti Kruhu fotbalisté studenecké rezervy v kabině rozhodně neopakovali. Kdyby ano, určitě by jim domácí kanonýr nenasázel pět branek. Leč stalo se, a proto se druhý tým tabulky dál drží na dohled lídrovi z Vysokého nad Jizerou.

Zálesní Lhota – Vysoké 1:3 (1:2)

Fakta – branky: Šmíd – Ševčík 2, Saska. Rozhodčí: Honců. ŽK: 4:1. Diváci: 50. Vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách nakonec rozhodly zbytečné chyby v domácí defenzívě. Hosté sice výkonem nepřesvědčili, ale tři body si s velkou dávkou štěstí odvezli. Za zmínku stojí, že utkání na těžkém terénu zvládl velice dobře mladý rozhodčí Tomáš Honců.

Kruh – Studenec B 10:1 (6:0)

Fakta – branky: Kužel 5, Marek Salátek 2, Michal Salátek, Martin Chomanič, vlastní – Čech. Rozhodčí: Janda. ŽK: 1:2. Diváci: 60. Do první šance se dostali hosté, ale potom už na hřišti vládli hráči Kruhu. I přes několik neproměněných šancí a tři nastřelené tyče svého soupeře deklasovali a uštědřili mu dvoucifernou porážku. Střelecky se blýskl autor pěti branek Jan Kužel.

Tatobity – Víchová 2:1 (0:0)

Fakta – branky: Cimbál 2 (obě z pen.) – Hanč. Rozhodčí: Bačo. Hráno bez karet. Diváci: 30. Hosté byli kombinačně lepší, dostávali se do šancí, ale v zakončování zklamali. V 65. minutě se sice ujali vedení, domácí však bojovali a v závěrečné desetiminutovce dokázali skóre dvěma góly otočit.

Martinice – Future Studenec 0:0

Fakta – rozhodčí: Kraus. ŽK: 1:0. Diváci: 50. Domácí tým nenavázal na svůj výkon z minulého týdne a umožnil tak vyrovnaný zápas s mnoha neproměněnými šancemi na obou stranách. Omluvou pro střelce může být těžký a kluzký terén. Konečná dělba bodů je ale zasloužená.

Horka – Rovensko B 5:1 (2:1)

Fakta – branky: Pavlas, Hradecký, Nosek, Pospíšil, Řeháček – Zajíc. Rozhodčí: Pecina. ŽK: 0:2. ČK: 0:1. Diváci: 30. První poločas byl vyrovnaný a hosté drželi naději na bodový zisk. Ve druhém dějství ovšem měli domácí stálou převahu, přidali další tři branky a zaslouženě zvítězili.

Libštát B – Benecko 4:0 (2:0)

Fakta – branky: Semecký 2, Koldovský 2. Rozhodčí: Kovář. ŽK: 0:1. Diváci: 50. Na mokrém terénu byli domácí v podprůměrném utkání aktivnější, bojovnější a zaslouženě zvítězili.

Karel Mazánek, Tomáš Otradovský