Týniště n. O. – Pěnčín-Turnov 1:3 (0:1)

Petr Horáček, vedoucí FK Pěnčín-Turnov: „Do Týniště jsme odjeli se sérií vítězných zápasů a chtěli jsme ji prodloužit. Bylo ale těžké udržet hráče stoprocentně nabuzené. V zápase jsme byli lepší, domácí se do hry dostali až po našem druhém gólu, ale nás výrazně podržel gólman Hyka a sami jsme naopak navýšili. Trenéři týmu ordinovali útočné pojetí hry, což se nám znovu osvědčilo. Pod vedením dua Šteffan – Petřík jsme za pět zápasů získali čtrnáct bodů!"

Česká Třebová – Jablonec n. J. 0:1 (0:0)

David Holman, vedoucí Sokola Jablonec n. J.: „Po domácím výprasku jsme přijeli do Třebové s jasným úkolem. Chtěli jsme si napravit reputaci a odvést všechny body do Jablonce. Domácí jsme měli zmapované a všechny informace se nám potvrdily. Třebováci hrají jednoduchý fotbal, nakopávají dlouhé míče a spoléhají se na důraz a agresivitu. Schází jim fotbalovost a tou jsme chtěli soupeře přehrát. Trochu nám to komplikoval špatný terén, ale s tím jsme si nakonec poradili. Sice nám to trvalo dvacet minut, pak jsme ale drželi taktovku. Vítězství to bylo vydřené, ale zasloužené. Byli jsme herně lepší a jen nemohoucnost v zakončení udělala ze zápasu drama."

Pojizerské statistiky

Pojizeří – Už šesté čisté konto v podzimní porci utkání o víkendu vychytal gólman Rovenska Petr Koubus. Jen o dva bezgólové zápisy méně má host v Jablonečku Jan Šebek, jinak hráč Baumitu.

DIVIZE
7 branek – Bernát (Turnov), Papoušek (Turnov)
6 – Krejčík (Jablonec n. J.)
5 – Bárta (Turnov)
4 – Jiroušek (Jablonec), Krystan (Jablonec)

KRAJSKÝ PŘEBOR
8 branek – Ježek (Semily), Šulc (Turnov B)
7 – Červený (Bozkov)
6 – Cerman (Košťálov), Martin Špína (Sedmih.)
4 – M. Havel (Bozkov), J. Nesvadba (Semily), Houžvička (Košťálov), Hrmo (Semily), Dvořák (Sedmihorky), Škréta (Sedmihorky), Vaníček (Sedmihorky), Havel (Turnov B)

I. A TŘÍDA
7 branek – Kázmer (Mírová), Holman (Lomnice)
5 – Drábek (Lomnice)
4 – Drahoňovský (Lomnice)

I. B TŘÍDA
11 branek – L. Malý (Rovensko)
8 – Koudelka (Rovensko)
6 – Horáček (Jilemnice), Hendrych (H. Branná)
5 – Zahradník (Rokytnice)
4 – Vašek (Horní Branná), Pařík (Rovensko), Havlíček (Rokytnice), Šimek (Horní Branná)

Brankáři s nulou
6 – Koubus (Rovensko) 4 – Šebek (Jabloneček), 3 – Koudelka (Semily), 2 – Hyka (Turnov B)

Hráč kola

LUKÁŠ JISL: Nastoupil v obraně, přesto řídil výhru Košťálova. Díky dvěma přesným centrům z trestných kopů se stal mužem derby se Sedmihorkami.

Smolař kola

MIROSLAV HYKA: Turnovský gólman si mohl připsat první letošní nulu v divizi, ale v poslední minutě jeho bravurní výkon „pošpinil" týništský Růžička.

Výkon kola

BOZKOV: V absolutní euforii se vraceli bozkovští fotbalisté z Chrastavy. Právě zde totiž přehráli vedoucí tým krajského přeboru.

Poražený kola

MÍROVÁ: Zdálo se, že místní klub je z nejhoršího venku. Až přišlo sobotní dopoledne a sedmigólový debakl ve Frýdlantu.