Tou první byl fakt, že se v Národní lize zachránil Sokolov a sestup tak postihl dva moravské kluby. To znamená, že z každé ze tří divizních skupin letos sestoupí „jen“ tři celky.

Hlavně ale duely 27. kola zvládly jak Kratonohy, tak především Trutnov. Oba týmy si tři kola před koncem vybudovaly čtyřbodový náskok na čtrnáctou Přední Kopaninu, čímž se výrazně přiblížily zdárnému konci.

FORTUNA DIVIZE C

Trutnov – Ostrá 4:2 (2:1)

Svěřenci trenéra Dvořáka potřebovali v domácím prostředí urvat tři body za každou cenu, v cestě jim však stál velmi kvalitní divizní nováček z Ostré. Hosté svoji počáteční převahu proměnili v gól už ve 24. minutě, pak ale vývoj duelu zcela otočily trefy Markse s Holubcem.

Také nástup do druhého poločasu patřil Středočechům, když na 2:2 vyrovnával hned v jeho druhé minutě Petlička. I tentokrát si ale Trutnovští připravili ráznou odpověď. Za dalších pět minut totiž vedení na jejich stranu vrátil Tauchman a osm minut před koncem upravil z pokutového kopu na 4:2 Petr Holubec.

Živanice – Dvůr Králové 4:3 (2:2)

Dvorákům ze základní sestavy scházeli Kruliš, Fejk, Tomeš, Hruška a Vitebský, přesto na hřišti druhého týmu tabulky odehráli povedenou partii.

Hosty poslal do vedení už po pár vteřinách Škoda, divoký úvod pokračoval vyrovnáním soupeře a v 7. minutě druhým gólem Janoucha. Pak stav otočil bývalý dvorský hráč Milan Ujec, v 58. minutě zvýšil na 4:2 Polák a k dalšímu zvratu už nevedlo ani snížení Ujcova bratra Ondřeje, jenž se také prosadil proti svému bývalému týmu.

Pardubice B – Turnov 5:2 (3:1)

Ve městě perníku šlo domácím o body potřebné k záchraně. Ty Pardubičtí také získali, když jim vyšel hlavně první poločas.  Na začátku druhého byl lepším týmem Turnov. Po snížení na 3:2 hosté soupeři zle zatápěli, vyrovnat ale nedokázali, naopak v rozmezí dvou minut ještě dvakrát inkasovali.

Fakta – branky: 16. Pánek, 29. Kakrda, 42. a 69. Kovář, 67. Zelenka – 45. Cigánek, 47. Horák. Rozhodčí: Ježek. ŽK: 0:2. Diváci: 80. FK Turnov: Hyka – Šimek, Novotný, Kordík, Tvrdý – Cigánek (79. Veber), Benek, Petrlák (76. Š. Havel), Beníšek – Horák, Špína (68. Šulc).