Výhrou 3:2 nad Rynolticemi se fotbalisté Rovenska posunuli v tabulce krajské soutěže I. A třídy již na čtvrtou příčku. V dalším kole je v sobotu netradičně od 10.45 čeká duel na hřišti Krásné Studánky.

I. A třída

Rovensko – Rynoltice 3:2 (2:1)

Výborně! Tak jako před týdnem na hřišti libereckého Rapidu, i v pátém kole dokázali fotbalisté Rovenska nastřílet soupeři tři branky a po zásluze si připsali stejný počet bodů. Výhra nad Rynolticemi se ale nerodila snadno. Domácí poslal ve 25. minutě do vedení Štěpnička a pět minut před pauzou zvyšoval už na 2:0 Koudelka. Hosté však ještě do přestávky snížili a soupeři zle zatápěli i po pauze. Přibrzdilo je sice vyloučení Bláhy za nesportovní chování, i tak ale byli nepříjemným soupeřem. Když v 80. minutě upravoval Koubek na 3:1, vypadalo to na pohodlný závěr utkání. Jenže Kopic ještě jednou snížil na rozdíl jediné trefy a definitivu dal domácím až konečný hvizd rozhodčího Hrbáčka.

Fakta – branky: 25. Štěpnička, 40. Koudelka, 80. Koubek – 45. Černý, 85. Kopic. Rozhodčí: Hrbáček. ŽK: 5:6. ČK: 0:2 (70. Bláha, 90. Vacek). Diváci: 145. TJ Sokol Rovensko p. Tr.: Prokopec – Vítek, M. Náhlovský, Rympler, Kněbort (63. Pařík) – Valentin, Malý, J. Mencl, Koubek (90. Taibr) – Štěpnička, Koudelka (82. Vágenknecht).

Přímou bitvu o první místo přineslo páté dějství krajské soutěže I. B třídy – východ. Roztoky v ní přenechaly vedoucí příčku vítěznému Držkovu, přesto jsou z regionální pětice stále v tabulce nejvýš. Pozadu pouze o skóre však dorážejí hráči Rokytnice a Horní Branné, kteří v sobotu naopak o jediný gól vyhráli.

I. B třída – východ

Rokytnice – Jilemnice 1:0 (0:0)

Pojizerské derby se hrálo převážně za převahy hostujícího celku, ten ale vyhořel ve střeleckých příležitostech a byl za to také náležitě potrestán. Pomyslným „smolařem zápasu" byl útočník Metelka, jenž už v prvním poločase neproměnil samostatný únik na brankáře a v zahazování šancí pokračoval i po pauze. V tom mu vypomáhal pozorný gólman Vízek. Když už se zdálo, že utkání skončí bezbrankovým skóre, vznikla v hostující šestnáctce trma vrma po rohovém kopu, míč se odrazil k Vránovi, a ten rozhodl.

Fakta – branka: 90. J. Vrána. Rozhodčí: Rympler. ŽK: 1:0. Diváci: 70. TJ Spartak Rokytnice n. J.: Vízek – Málek, Havlíček (76. M. Ditz), Novotný (54. Trepera), Havrda – Pičman, Škoda, P. Vrána, Zahradník (76. L. Ditz) – Exner, J. Vrána. SK Jilemnice: Tuž – Pohořelý, Šnorbert, L. Šimek, David Paulů – Hornig (78. Hnik), Havel (65. Petřík), Kubina, Bergemann – V. Horáček (76. Černý), Metelka.

Harrachov – Pěnčín (JB) 1:0 (1:0)

Harrachovští v dalším kole vyzvali soupeře, kterému se na podzim zatím velmi daří. Tentokrát se ale Pěnčín musel před domácím kolektivem sklonit. Mohl za to moment z 22. minuty, v níž se střelecky prosadil Tuhela a vsítil rozhodující branku utkání. Jiná nepadla a gólman Hefert si tak mohl připsat úvodní čisté konto sezony, předchozích dvou totiž Harrachov dosáhl s Vránou v brance.

Fakta – branka: 22. Tuhela. Rozhodčí: Jirák. ŽK: 2:0. Diváci: 100. FK Harrachov: Hefert – Bergmann, Horáček, Kobr, Poselt (71. Kočib) – Tuhela, Medal, M. David, Kroupa (85. P. David, 87. A. Vodseďálek) – Rieger, Jiroutek.

Smržovka – Horní Branná 1:2 (0:0)

Před týdnem tým Horní Branné rozstřílel na domácím hřišti Lučany 9:1, a tak se čekalo, zda si hráči nějaké góly nechali i na další kola. První poločas zápasu ve Smržovce sice skončil bez branek, po pauze to ale byli hosté, kdo dvěma trefami během čtyř minut zadělali na body. Trefili se Dušan Paulů a Jakub Strmeň, jenž byl v té době na hřišti pouhé tři minuty. Domácí sice dokázali dostatečně dlouho před koncem snížit, na víc se ale nezmohli, a tak si Branná odvezla další tři body.

Fakta – branky: 65. Jelínek – 53. D. Paulů, 57. Strmeň. Rozhodčí: Mizera. ŽK: 0:2. Diváci: 100. TJ Sokol Horní Branná: Hofman – T. Šimůnek, Kocourek, Pešina, Jindřišek – Jón, J. Paulů, D. Paulů (88. Brož), Gaudel (53. Strmeň) – Hanč, D. Šimek.

Držkov – Roztoky 3:2 (0:1)

Na hřišti Držkova byl k vidění přímý souboj o první místo a v prvním poločase se zajímavé akce střídaly na obou stranách. Nejvíc volalo po gólu břevno trefené domácími. Branky se ale dočkali hosté, to když ve 45. minutě Hornig nacentroval, Ilner posunul na Kužela, a ten s přehledem skóroval. Krátce po pauze ale vyrovnal z trestného kopu Vrabec, a když se stejný hráč trefil ještě v 80. minutě, zvyšoval již na 3:1. O tři minuty později Hornig hlavou snížil, ve zbytku duelu ale už žádná další změna nepřišla.

Fakta – branky: 51. a 81. Vrabec, 78. Vágner – 45. J. Kužel, 84. Hornig. Rozhodčí: Dytrt. ŽK: 3:2. Diváci: 60. Sokol Roztoky: Dlabola – Mečíř, Hornig, Mikolášek – Jar. Nýdrle, Kužel (46. O. David), Baytalon (62. Tuláček), D. David – Jakub Nýdrle, Illner (75. Kopáček), Kupkár.

I. B třída – západ

Přepeře – Česká Lípa 6:0 (3:0)

Po klidnějším úvodu se jako první osmělili domácí a hned z toho byla úvodní trefa, kterou ve 25. minutě rybičkou vstřelil T. Horák. Přepeře gól povzbudil a do přestávky přidaly další dva. Ve 43. minutě nejprve uklidil míč k tyči Žabokrtský, chvíli po něm dokončil povedenou kombinaci svých spoluhráčů Feri – 3:0.

Po pauze to nejprve byli Hartman s Žabokrtským, kteří zvýšili až na rozdíl pěti branek, prvně jmenovaný pak v 80. minutě ranou do šibenice zaokrouhlil dosavadní podzimní skóre mužstva na 30:0!

Fakta – branky: 25. T. Horák, 43. a 76. Žabokrtský, 45. Feri, 50. a 80. Hartman. Rozhodčí: Maruška. Hráno bez karet. Diváci: 50. FK Přepeře: Vrabec – Hrmo, Kupka, Feri, Kubáček – Trč, O. Horák, Peškar (57. Kvapil ml.), T. Horák – Žabokrtský, Hartman.