I.A třída

SK Přepychy – FC Vrchlabí 3:2 (1:2).

Vrchlabští odehráli v Přepychách smolný duel. Měli jej skvěle rozehraný, jak lehce ale dvoubrankové vedení získali, tak o něj ale také přišli. Už po devíti minutách otevřel skóre Šlechta, a když jej ve 20. minutě napodobil Kraus, zdálo se, že budou mít hosté duel pod kontrolou – 0:2. Jenže ve 26. minutě přišel nešťastný vlastenec (1:2), a ten vrátil soupeře do hry.

Po přestávce domácí zvýšili úsilí, výrazně pomohl i sudí Liebisch, a Přepychy dvěma vydařenými akcemi skóre během dvou minut otočily. Trefil se dvakrát Prát. Ve zbytku zápasu hosté zatlačili svého soka, vyrovnat se jim ale již nepodařilo.

Fakta – branky: 26. vlastní, 53. a 55. D. Prát – 9. Šlechta, 20. Kraus. Rozhodčí: Liebisch. ŽK: 1:5. Diváků: 140. FC Vrchlabí: Michal Šulc – Hawel, P. Kraus, Mejsnar, Sokol – Žďárský, Miloš Šulc, Fink, Vejnar – Šlechta, Jakoubek.

Roman Fictum, vedoucí družstva Vrchlabí: „Přemýšlel jsem dlouho, zda mám k utkání vůbec něco říkat. Půl hodiny jsme soupeře k ničemu nepustili, o pauze zaslouženě vedli. Druhý poločas ale velkou měrou ovlivnil výkon hlavního rozhodčího a z jeho přístupu k zápasu jsme výrazně zklamaní."

Milan Mikušík, trenér SK Přepychy: „Po špatně odehraných 25 minutách bez pohybu a nasazení jsme zaslouženě prohrávali 0:2. Probudili jsme se až po druhé brance a do poločasu vstřelili po Schodově přímém kopu kontaktní branku. O výsledku utkání se rozhodlo v prvních patnácti minutách druhého poločasu, kdy jsme soupeře zatlačili a v rozmezí dvou minut vsítili dvě branky. V poslední čtvrtině utkání jsme pouze se štěstím ubránili hubený náskok, jelikož naši oba útočníci si již nechtěli přihrát a několik brejkových situací dva na jednoho vyřešili tak, že přihráli obránci Vrchlabí. Za zisk tří bodů v utkání, které se nám podařilo otočit z 0:2 na 3:2, jsme moc rádi. Hráči si dokázali pro příští utkání, že ani za tohoto stavu nemusí být o vítězi rozhodnuto."

SK Sparta Úpice – FC Kostelec n. O. 1:0 (1:0).

Úvodní šance zápasu patřila Hanzlíkovi, gólmana Lohninského ale v prvním poločase nepřekonali ani Finger s Marelem. Hrozili však i hosté a ve 37. minutě musel ránu Umlaufa zpacifikovat Erben, jenž v I. A třídě nastoupil vůbec poprvé. Za tři minuty už se stav měnil. Po křídle unikl Mach a jeho přesný centr zakončil kanonýr Winter – 1:0.

Druhý poločas se odehrával převážně uprostřed hřiště, domácím vázla kombinace a nemohli se proti pozorné obraně hostí prosadit. Nepomohlo ani vyloučení hostujícího Umlaufa, který doslova sestřelil Fingera a šel se sprchovat. Proti deseti se domácí neprosadili, naopak hosté se až do poslední minuty snažili vyrovnat.

Fakta – branky: 40. Winter. Rozhodčí: Hůlka. ŽK: 2:3. ČK: 0:1 (Umlauf). Diváků: 190. SK Sparta Úpice: Erben – Kánský, S. Řehák (88. M. Čáp), M. Kejzlar, Kulhánek (90. Kaplan) – P. Kejzlar (53. Vasilijev), Finger, Jan Marel, Mach (75. Stránský) – Winter, Hanzlík.

Roman Čáp, trenér Úpice: „Tentokrát se nám hra nedařila podle našich představ, kazili jsme zbytečně jednoduché míče a na vítězství jsme se moc nadřeli. Po výměně trenéra, ke které Kostelec sáhl před dvěma týdny, se jeho projev rozhodně zlepšil a určitě se posune výš."

Stanislav Mára, trenér FC Kostelec nad Orlicí: „Porážka o jednu branku vždy zamrzí. Domácí vstřelili branku, my nikoliv, přestože jsme příležitosti měli. Nedá se nic dělat, musíme zvednout hlavy a pokusit se již v dalším utkání naší střeleckou impotenci zvrátit. Hráče je třeba pochválit, protože i v deseti měli v utkání navrch a domácí se museli do posledního hvizdu obávat o výsledek."

I.B třída

Tatran Hostinné – FK Mostek 5:4 (2:1).

Fakta – branky: 20. D. Kracík z pen., 35. Maličký, 72. Nosek, 83. Polák, 87. Zeman – 7. a 63. z pen. Honců, 52. O. Pacák, 53. Kuhn. Rozhodčí: Linhart. ŽK: 2:4. Diváků: 150. Tatran Hostinné: Zítko – Rodr (88. Janouch), Vacek, Filcsák (67. Zeman), Urban – Nossek, Nosek, Kracík D, Kosina, Polák – Maličký. FK Mostek: Daniel – Besšapošnikov, D. Duchek, O. Pacák, Kozák – Vr. Robek (76. Polák), Záruba, Hanuš, Bogáň (52. Kuhn) – Andrle, Honců.

Daniel Ulvr, trenér Hostinného: „Zápas jsme si udělali náročným tím, že jsme v první půli neproměnili řadu šancí. Poté nás hosté trestali, ale závěr byl z naší strany znovu pekelný. Za výhru jsem rád, ale na psychiku to byl pořádný nápor."

Miroslav Lebeda, trenér Mostku: „Proti čtrnácti lidem se prostě vyhrát nedá. Také jsme udělali nějaké chyby, které k obratu ve skóre přispěly, ale jinak byl vývoj hry místy až nechutný. Tohle se na fotbale jen tak nevidí."

TJ Baník Žacléř – TJ FC Avon Rudník 5:1 (3:1).

Fakta – branky: 12., 35. a 54. L. Vít, 33. Skála, 62. Kovačík – 41. Čáp. Rozhodčí: Stejskal. ŽK: 1:0. Diváků: 120. TJ Baník Žacléř: Volhejn – D. Brožek, Baše, Kovačík, T. Knap – Mádle (66. Popelka), Kotyk (79. Franze), Ondráško (85. M. Petrů), Skála – L. Vít (71. Mikolajczyk), Janata. TJ FC Avon Rudník: Stránský – Svoboda (69. Horešovský), Václavík, Štemberka, Kment – Sucháň, Hylmar, Víšek, Hloušek – D. Čáp, L. Novák.

Jaroslav Votoček, trenér Žacléře: „Zahráli jsme dobře a jsem rád, že tým navázal na minulý výkon v Janských Lázních. Rozhodnuto bylo už brzy po přestávce, a tak jsme mohli vystřídat řadu hráčů. Chválím především spolupráci útočníků a výkon Kovačíka. Nyní už se těšíme na zápas v Kopidlně a věřím, že na hřiště vedoucího celku pojedeme vyhrát."

Juraj Sucháň, záložník Rudníku: „Baník vyhrál naprosto po zásluze, bohužel jsme brzy inkasovali, což jsme nechtěli. Na konci první půle pro nás svitla naděje, při dvou šancích Čápa. Proměnil ale jen jednu, pak už byl ale zbytek zápasu opět v režii domácích."

FC Mladé Buky – TJ Kopidlno 0:5 (0:2).

Fakta – branky: 10. a 62. Havelka, 22. Klaban, 51. Janáček, 69. Machačný. Rozhodčí: Mucha. ŽK: 1:1. Diváků: 70. FC Mladé Buky: Strasser – Bečka (75. Ledvinka), Kalousek, Mihálka, Hrubeš – Štěpánek (51. Liška), Patsch, Brhel, Jüstel – Síč, Toth (60. Kaňka).

Miloš Moravec, trenér Mladých Buků: „Těžko hodnotit zápas, v němž jsme chtěli hrát dobře z obrany, ale už od desáté minuty jsme prohrávali. Nutno ale říci, že soupeř byl lepší po všech stránkách, navíc když byla naše defenzíva tragická. Bohužel jsme v krizi."

Roman Horna, trenér Kopidlna: „Po celé utkání jsme byli lepším týmem. Jediným hluchým místem byl úsek mezi dvacátou až pětatřicátou minutou, kdy jsme polevili a umožnili domácím trochu více hrát, ale bez výrazných příležitostí. Poločasové vedení o dvě branky bylo zasloužené, ale mohlo být výraznější v případě proměnění našich možností. Druhý poločas byl již plně v naší režii a po zásluze jsme přidali další branky. Zisk tří bodů je zcela zasloužený a mužstvu děkuji za přístup, i když i v tomto utkání jsme měli určité výpadky".

SK Miletín – TJ Sokol Bílá Třemešná 1:1 (1:0).

Fakta – branky: 31. Stránský – 83. Jar. Kubelka. Rozhodčí: Buchta. ŽK: 4:0. Diváků: 200. TJ Sokol Bílá Třemešná: Dobřichovský – Kiss, J. Hažer (54. J. Pátý), Jos. Kubelka, M. Pátý – Jar. Kubelka, T. Kubelka, D. Kubelka, Hrubý, T. Otradovský (75. Bednář) – Hendrych.

Zbyněk Šturma, trenér Bílé Třemešné: „Na našem výkonu se bohužel podepsalo sobotní třemešenské posvícení. V prvním poločase se mužstvo hledalo a znovu jsme museli dohánět ztrátu. Sice se nám podařilo vyrovnat, v Miletíně jsme ale chtěli vyhrát. Soupeř ale hrál dobře a remíza odpovídá předvedené hře."

Antonín Kraus, vedoucí miletínského mužstva: „V nedělním odpoledni před pěknou diváckou kulisou se hrál fotbal, který měl výbornou úroveň. Obě mužstva se snažila o útočnou hru. Domácí se dostali do vedení v jedenatřicáté minutě po standardní situaci a zbytek poločasu byli lepším týmem. Druhou půli začali hosté očekávaným náporem, ale z něho vytěžili pouze několik rohových kopů. Hosté začali hrát na riziko a je škoda že z brejkových situací jsme nepřidali golovou pojistku. Za to přišel zákonitě trest v podobě vyrovnávací branky těsně před koncem zápasu. I přes bodovou ztrátu jsme s předvedenou hrou spokojeni.

MFK Nové Město – SK Janské Lázně 6:1 (2:1).

Fakta – branky: 12. Srubjan, 17., 57. a 80. Starý, 54. Paďour, 70. Vítek – 32. Kult. Rozhodčí: Špáta. ŽK: 0:1. Div.: 50. SK Janské Lázně: Bernasinski – M. Sapár, Kos, M. Dvořák ml., Mihalík – Stránský, Demuth, Kult, Horák – P. Prokop (32. Brát), Štelzer.

Petr Janovec, vedoucí družstva Janských Lázní: „K utkání jsme bohužel vyrazili znovu v oslabené sestavě, chyběl i trenér Hanuš. Domácí sice vyhráli zaslouženě, konečný výsledek je pro nás ale krutě jednoznačný."

Miloš Killar, trenér Nového Města nad Metují: „Dokázali jsme si připravit dostatek střeleckých příležitostí a vycházelo nám i zakončení. Hosté se v závěru prvního poločasu pokusili průběh utkání zdramatizovat, tentokrát jsme však žádnou blamáž nepřipustili a získali všechny body, tolik potřebné k udržení kontaktu s vedoucími týmy soutěže."