Nejsledovanější bitva regionu je tady. Už tuto neděli se proti sobě postaví divizní fotbalisté Dvora Králové a Trutnova. Na stadionu pod Hankovým domem okresní derby startuje v 17 hodin.

DVŮR DRŽÍ POSTAVENÍ, TRUTNOV SE ZVEDL

Oběma rivalům se na jaře vcelku daří. Domácí se drží v horní polovině tabulky, kde si své místo vybojovali už na podzim. Trutnovu naopak úvodní část sezony nevyšla, po pauze však tým kouče Dvořáka zabral a momentálně mu dokonce patří nesestupová 13. příčka.

„V postavení, jakém se momentálně nacházíme, musíme jet do Dvora s tím, že potřebujeme bodovat, každý zisk je pro nás důležitý," hlásí před divizním šlágrem trutnovský lodivod Miloš Dvořák.

„Víme, že se Dvoru v letošní sezoně daří, hraje v pohodě, dává góly. Derby je ale něco jiného. Favorit v něm dopředu znám nikdy nebyl. Pojedeme hrát, bojovat a doufat, že přivezeme nějaké body," dodal šéf trutnovské lavičky.

Dvorákům sice podobně do bot neteče, ani oni by ale z ostře sledovaného utkání nechtěli odcházet s prázdnou. Zvlášť, když poslední derby prohráli.

TRENÉŘI OČEKÁVAJÍ VYROVNANÝ FOTBAL

„Máme Trutnovu co vracet a pevně věřím, že tak to berou i hráči. Naší výhodou je, že můžeme hrát v klidu, zatímco soupeř musí sbírat body. Očekávám vyrovnaný zápas. Jelikož jsme na podzim tento souboj odehráli velice špatně a domácí zaslouženě vyhráli, musíme se soustředit pouze na sebe. Oni nechají na hřišti všechno, my se jim v tom musíme přinejmenším vyrovnat," řekl Deníku ve čtvrtek odpoledne trenér Dvora Králové Pavel Matějka.

Ještě než k utkání dojde, budou fotbalisté Trutnova jistě sledovat vývoj sobotního duelu mezi nováčky z Ostré a Přední Kopaniny. Druhý jmenovaný celek na Východočechy ztrácí čtyři body, a kdyby podobný rozdíl vydržel i po 28. kole, nabrala by trutnovská záchrana již mnohem reálnějších obrysů.

„Víme, že Kopanina hraje v Ostré, bude to pro ni důležitý zápas. Stejně důležitý byl pro nás poslední duel právě s Ostrou. To byl snad i nejlepší soupeř, jaký letos v Trutnově hrál, o to cennější bylo naše vítězství," libuje si Miloš Dvořák a k nedělní bitvě ještě dodává: „Věřím, že kluci budou chtít ve Dvoře ukázat, že se na jaře zvedli. A to nejen fotbalově, ale i lidsky. Podzim byl z jejich strany tragický samotným přístupem k fotbalu. Dalo se to ale dohromady, už závěr jsme jakž takž zvládli. S týmem Dvora se navzájem známe a já věřím, že i v příštím ročníku budou derby pokračovat.

Oba trenéři se na zápas těší i kvůli očekávané skvělé kulise. Ty tam jsou časy, kdy se derby mezi Dvorem a Trutnovem pravidelně pyšnilo tisícovými návštěvami. Přesto by atmosféra mohla být v neděli výjimečná. Pod Hankův dům se totiž chystají mimo jiné i fandové hokejového HC Rodos, kteří jsou vždy zárukou hlasité podpory.

„Budeme moc rádi, když v hojném počtu dorazí. Vždy, když nám přišli fandit, bylo je hodně slyšet a co si pamatuji, tak jsme pokaždé vyhráli. Ať už to bylo na jaře v Trutnově nebo letos doma s Turnovem. Sice se trochu obávám, aby na nás nenechala stopy minulá porážka v Živanicích, hlavně ale doufám, že se zlepší zdravotní stav některých marodů, abych měl těžké rozhodování o základní sestavě," dokončil pozvánku na očekávaný šlágr jara trenér Pavel Matějka.