S velkým očekáváním se ve středu večer potkala premiéra královédvorských hokejistů na domácím ledě v krajské lize Královéhradeckého kraje. Posílený kádr, návraty odchovanců, nový trenér, to vše stálo za návštěvou, jakou zdejší aréna nějaký čas nezažila.

Krajská liga

HC Rodos Dvůr Králové – HC Jaroměř 2:5 (0:1, 2:1, 0:3)

Fakta – branky a asistence: 25. Hamerský (Szakal), 27. Veselý (Fořt, Klust) – 16. Hamáček (Vejman), 30. Světlík, 42. Křepinský (Kotrč, Vejman), 48. Vejman (Vaněk), 58. Kocián (Světlík). Rozhodčí: Svoboda – Kubišta, Roichel. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:3. Diváci: 320. HC Rodos Dvůr Králové: Husár – Hamerský, Pavelka, Vitebský, Mišinec, Papadopulos, Klust – Szakal, Veselý, Fořt – Lelka, Ježek, Vosyka – Zmítko, Komárek, Rychtera – Černota.

O tom, že se dvorský hokej před sezonou navlékl do zcela nového kabátu, svědčil již předzápasový program. Po nástupu hráčů nový prezident klubu Vasilis Teodoridis věcnými dary poděkoval dlouholetým činovníkům místního HC. Potlesk publika i uznání nového výboru si vysloužili Vladimír Lagutin, Vladimír Hušek a Tomáš Lagutin.

Podporu města lednímu hokeji dokumentovalo slavnostní buly, jež obstarala místostarostka Dvora Králové Alexandra Jiřičková a pozoruhodný byl i seznam všech partnerů klubu, s jehož přečtením měl v přestávkách utkání hlasatel opravdu hodně práce.

Více než tři stovky fanoušků přišly ve středu ale hlavně na hokej, a ten v podání domácího mužstva je nadchnout rozhodně nemohl. Možná i samotný tým cítil při premiéře velkou zodpovědnost, a ta jako by hráčům svazovala ruce i nohy. Především úvodní třetina byla zklamáním. Jaroměř byla jasně lepším celkem a nebýt vynikajících zákroků brankáře Husára (posila z pardubické juniorky – pozn. aut.), mohlo se poprvé do šaten odcházet i za stavu 0:4. Hosté ale oporu mezi tyčemi překonali pouze jednou, když v 16. minutě využil přesilovku Hamáček.

Bylo jasné, že o přestávce čeká domácí hráče pořádný „fén" od trenéra a na startu druhé periody jako by se divákům představilo úplně jiné mužstvo. Najednou byl Dvoráků plný led a obrat ve skóre na sebe nenechal dlouho čekat. V čase 24:49 propálil brankáře od modré Hamerský a ještě veseleji bylo v nabitém domácím kotli po teči Veselého, na kterou gólman Navrátil zareagoval pozdě – 2:1.

Jak rychle Dvůr k vedení přišel, tak bleskově jej ale i ztratil. Obrovská hrubka v rozehrávce dovolila hostům vyrovnat a za stavu 2:2 prostřední část i skončila.

Na startu závěrečné periody ve vlastním oslabení ujel hostujícím bekům Ježek, samostatný únik ale neproměnil a přišel trest. Hned z protiútoku hosté v pokračující přesilovce udeřili a za dalších pár minut vedli již o dva góly – 2:4. Ve zbytku zápasu už domácí na zvrat síly nenašli. Tři přesilové hry sice pomohly k náporu, hostující branka ale někdy i se štěstím odolala. Nakonec stihli Jaroměřští přidat soupeři ještě pátou ránu.

I přes porážku domácí kotel vyprovodil hráče obou mužstev z ledu potleskem, což zápasu dalo pozitivní tečku.

„Proti Jaroměři jsme podali ostudný výkon. Nefungovalo nám vůbec nic. Herní systém, přihrávky, střely na branku, pohyb, prostě nic. Mrzí mě to, chtěli jsme potvrdit tři body z Nového Města, ale takhle jsme si sedli zase zpět na zadek a musíme se vrátit k poctivé práci a zodpovědnosti. Kluci na trénincích pracují velice dobře, ale je potřeba to dostat i do zápasu. Mrzí nás to i vzhledem ke krásné návštěvě. Chtěli bychom poděkovat fanouškům, že i přes prohru nám na konci zatleskali. Moc si toho vážíme," hodnotil duel šéf dvorské lavičky Tomáš Topol.

DRUHOLIGOVÉ „EL CLÁSICO" SE BLÍŽÍ

II. liga mužů (dohrávka 1. kola)
HC STADION VRCHLABÍ vs. HC BAK TRUTNOV

středa 21. října, 18.00 – Elektromont aréna