Nepoučitelní! Ve středu hokejisté Trutnova v polovině zápasu vedli v Bílině 4:1 a nakonec si domů odváželi pouze bod. Čtyři dny na to parta kolem střelecky produktivního Aleše Půlpána přivítala na vlastním ledě Děčín. Ještě ve 39. minutě vedla 3:0 a stejně odešla poražena!

Suma sumárum, Trutnovští mohli (měli) za tyto dva zápasy přičítat šest bodů, místo toho získali jen dva. V tabulce to znamená, že ani tentokrát „draci" neproklouzli do elitní desítky. V příštím kole však vyrazí na led Nymburka, který právě klíčovou příčku zaručující start v play off hájí.

II. liga

Trutnov – Děčín 4:5 pp (0:0, 3:1, 1:3 – 0:1)

Fakta – branky a asistence: 33. Píša (Beneš, A. Půlpán), 34. A. Půlpán (Chytráček, Píša), 36. Vácha (TS), 60. A. Půlpán (Chytráček, Shamolin) – 39. Zika (Oliverius), 43. Volráb, 50. Hašek, 57. Zika (Oliverius), 63. Hašek (Kaltenböck, Volráb). Rozhodčí: Veselý – Novák, Potůček. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 515. HC BAK Trutnov: Jeschke – Píša, Beneš, Kubica, Vácha, Suvorov, Fedulov – A. Půlpán, Chytráček, Malý – Shamolin, Kastner, T. Půlpán – Uchin, Janoušek, Perutek.

Na podzim v Děčíně Trutnov zaskočil soupeře vítězstvím 7:1 a podobný výsledek si jistě přáli fanoušci i tentokrát. Do Pro Hockey arény si jich našlo cestu 515. Počáteční klid narušila až dvě vyloučení hostujícího celku, první vážná šance ale patřila Děčínu, když domácí ve 14. minutě zachraňovala tyč. Změnu stavu nepřinesla ani příležitost Aleše Půlpána, a tak se na góly muselo čekat až do času 32:09.

Na trestné lavici v té době pykal hostující Volráb a střelecký účet otevřela přízemní rána Píši od modré. Za necelou minutu se situace opakovala. Za katrem tentokrát seděl Zika a na 2:0 zvyšoval Aleš Půlpán. Po dvou gólech v přesilovce přidal Trutnov ve 36. minutě branku i v oslabení. Za faul na Váchu sudí nařídil trestné střílení a sám postižený střelou nad vyrážečku posunul skóre na příjemných 3:0.

Málokdo v hale v té době pochyboval o trutnovském vítězství. Vše ale bylo jinak. Hosté nejprve nahlodali sebevědomí soupeře kontaktní trefou před druhou přestávkou. V nástupu do části poslední navíc dokázali vyrovnat a v čase 55:47 zmrazil arénu čtvrtý gól z hole Ziky – 3:4! Domácím nezbylo, než zkusit power-play. Tu umocnilo vyloučení Vacka a 27 vteřin před koncem šťastnou ranou alespoň srovnal Aleš Půlpán.

Více ale domácím souzeno nebylo. Na konci třetí minuty prodloužení prostřelil Jeschkeho děčínský Hašek a druhý bod zajistil svému týmu. Trutnov tak zůstává na jedenácté pozici a myšlenky všech jeho fanoušků se nyní upřou k sobotnímu duelu na ledě Nymburka.

Stadion prohrál počtvrté v řadě

Čtvrtou porážku v řadě připsali v sobotu na svůj účet hokejisté vrchlabského Stadionu. Taková věc se reprezentantům podkrkonošského klubu stala naposledy v roce 2010, to však ještě působili v lize první.

Porážkou na ledě jihočeského Písku si svěřenci trenéra Petra Hlaváče výrazně zkomplikovali cestu za čtvrtým místem v tabulce. Právě to by totiž horalům v play off zaručovalo výhodu domácího ledu. Napravit reputaci dostanou hráči už tento čtvrtek, kdy v dohrávce 30. kola na vlastním ledě přivítají Pelhřimov (18.00).

Písek – Vrchlabí 7:3 (3:1, 2:1, 2:1)

Fakta – branky a asistence: 6. Škopek, 14. Růžička (Duchoň), 17. Vlček, 32. Semrád (Vlček), 32. Sýbek, 46. Volf, 54. Vlček – 10. Šťastný (Maďar), 39. Bittner (Jandejsek), 43. Bláha (Lenoch). Rozhodčí: Mertl – Žídek, Beránek. Vyloučení: 4:4, navíc Bittner (VR) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 485. HC Stadion Vrchlabí: Jelínek – Klement, Lenoch, Jebavý, Matějka, Kadavý, Matějček, Jandejsek, Hejda – Maďar, Filip, Šťastný – Bittner, Urban, Procházka – Jirků, Šimoníček, Bláha – Srnský, Vacek, Oppelt.

Oba celky do zápasu vstupovaly po několika porážkách, favoritem ale byli hosté, kteří na domácím ledě stejného soka přetlačili až po samostatných nájezdech. V odvetě ale nezískali ani bod. Ačkoliv mělo Vrchlabí na ledě Písku pokaždé lepší vstup do jednotlivých třetin, v produktivitě dostalo pořádnou lekci. Domácí šli do vedení po šesti minutách hry, na trefu Škopka ale po chvíli zareagoval vyrovnáním Šťastný – 1:1. Bylo to naposledy, co branka hostů znamenala alespoň vyrovnání. Ještě ve zbylém průběhu úvodní části hry totiž Písečtí odskočili do dvougólového náskoku a ve 32. minutě dvěma zásahy během 29 vteřin ideálně zužitkovali přesilovou hru pěti proti třem – 5:1.

Bittnerovo a ve třetí periodě Bláhovo snížení znamenalo vždy jen kosmetickou úpravu stavu. Domácí si vítězství, tolik potřebné pro účast ve vyřazovacích bojích, pohlídali. „Po zápase v Písku jsme na dně. Máme před sebou poslední čtyři zápasy a teď už musíme jen vítězit. Svému mužstvu ale naprosto věřím, ve zbývajících zápasech uhrajeme dvanáct bodů a do play off půjdeme nejhůře ze čtvrtého místa," sdělil po utkání odhodlaně trenér HCV Petr Hlaváč.