Na jih od Plzně vyrazili ve středu hokejisté Trutnova, aby se zde pokusili bodovat v dohrávce 6. kola II. ligy. Leč nepovedlo se. Stejně jako nedávno v domácím prostředí, i tentokrát svěřenci kouče Aleše Půlpána staršího na soupeře nestačili.

Klatovy – Trutnov 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)

Fakta – branky a asistence: 12. Uhlík (Slavík, Tulačka), 18. Špaček (Indrák, Uhlík), 24. Uhlík (Indrák), 32. Švarc (Topinka, Krliš), 51. Beneš (Němec, Topinka) – 25. A. Půlpán (T. Půlpán, Fedulov), 48. A. Půlpán (Bezděk), 51. Smékal. Rozhodčí: Valenta – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 400. HC BAK Trutnov: Jeschke – Píša, Beneš, Vácha, Abrahám, Junek, Sakaev, Bezděk – A. Půlpán, Fedulov, T. Půlpán – Chytráček, Ukhin, Kysela – Smékal, Janoušek, Hlaváček – Tatar.

Oba soupeři se potkali po necelém týdnu, když pod Krkonošemi uspěli Západočeši gólem Uhlíka z první minuty prodloužení. A byl to právě lídr střeleckých tabulek Klatov, kdo otevřel skóre odvety. Ve 12. minutě propasíroval šťastně puk za záda Jeschkeho a hosté museli dotahovat. Vyrovnat mohl Beneš, mířil ale vedle domácí branky a místo toho na 2:0 zvýšil skvěle umístěnou ranou Špaček.

Hned na startu prostřední části zvýšil Uhlík na tříbrankový rozdíl, s rychlou odpovědí však přispěchal Aleš Půlpán mladší – 3:1. Trutnovský kapitán se v utkání prosadil ještě jednou, stejně jako posléze Smékal však pouze snižoval ztrátu na dvoubrankovou.

Klatovští duel ovládli zcela po zásluze a odměnou jim byl skok na vedoucí příčku tabulky, na níž vystřídali hokejisty z Vrchlabí. Už dnes druhá liga pokračuje dalším kolem, a tak už večer může být pořadí soutěže opět jiné.

Program 17. kola

Sobota 17.00: Klášterec nad Ohří – Klatovy, Kobra Praha – Řisuty. 17.30: Sokolov – Vrchlabí. 18.00: Trutnov – Jablonec nad Nisou, Děčín – Bílina.

Dvůr do Náchoda, Turnov hostí Lípu

Živo bude o víkendu také v krajských soutěžích. V té na Královéhradecku se chystá velký šlágr. V repríze loňské památné finálové bitvy se proti sobě postaví celky Náchoda a Dvora Králové. Oba dva předchozí souboje letos skončily remízou v základní hrací době a v nájezdech se pokaždé radoval domácí tým. Úvodní buly třetího dílu této „klasiky" padne zítra v 17 hodin.

Plný bodový zisk se očekává od pojizerských rivalů v krajské lize Libereckého kraje. Turnov již dnes od 17.00 přivítá na vlastním ledě soupeře z České Lípy a v souboji druhého celku tabulky se šestým bude velkým favoritem. V neděli v 16.15 začne utkání mezi Varnsdorfem a Lomnicí. Zde hovoří papírové předpoklady pro hosty.

Výhodou Lomnických je fakt, že v Přeboru Prahy má tým trenéra Knapa protentokrát volno.