Krajská liga

Jaroměř – Dvůr Králové 5:6 sn (1:2, 1:2, 3:1 – 0:0)

Fakta – branky a asistence: 8. Karel, 29. Mach (Bujňák), 45. Vejman (Hamáček, Kotrč), 46. Kocián (Světlík, Mach), 55. Vejman (Křepinský) – 11. Vacek (Szakal, Veselý), 12. Lelka (Hamerský, Klust), 33. Polák (Sedláček), 39. Klust (Komárek), 41. Ježek, rozhodující nájezd Polák. Rozhodčí: Pahulák – Antalík, Karlík. Vyloučení: 7:7, navíc Bujňák 10 minut OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 260. HC Rodos Dvůr Králové n. L.: Husár – Hamerský, Klust, Vitebský, Vosyka, Mišinec, Zmítko, Pavelka, Laš – Lelka, Ježek, Komárek – Polák, Sedláček, Fořt – Szakal, Veselý, Vacek – Bláha, Rychtera.

Hosté sice inkasovali jako první, pak ale Vacek využil přesilovku a chvíli po něm otočil skóre Lelka. V publiku bylo veselo, hosty totiž přijela podpořit velká skupinka fanoušků, a ta svěřencům trenéra Topola vytvořila doslova domácí prostředí.

Také v prostřední periodě to byla Jaroměř, kdo jako první skóroval, ale ve 33. minutě vrátil vedení na stranu Dvora velmi dobře hrající Polák a chvíli před odchodem do šaten zvýšil na 2:4 důrazný bek Klust.

HC Rodos hrál výborně a po pětadvaceti vteřinách závěrečné části mu v oslabení zajistil vedení o tři branky Ježek. Pak ale přišly nejtěžší chvíle hostů. Ty nejdřív od snížení zachránil při trestném střílení Husár, za další minutu využili domácí přesilovku Vejmanem a v čase 45:47 je do hry vrátila trefa Kociána – 4:5. Dvoráci znervózněli a v 55. minutě přišlo to, co viselo ve vzduchu, na 5:5 vyrovnal svou druhou brankou v utkání Vejman.

Výhru si ale nakonec hosté vzít nenechali. Po prodloužení, v němž gól nepadl, rozhodl o bonusovém bodu proměněným nájezdem Polák a v tabulce se dvorští hráči bodově dotáhli na třetí Novou Paku a čtvrté Třebechovice. Oba soupeře navíc v dalších duelech přivítají na svém ledě, a tak je před nimi velká šance na vylepšení aktuální pozice.

„Zápasem v Jaroměři jsme naši výkonnost posunuli opět na vyšší stupínek. Sehráli jsme vyrovnanou partii s velice těžkým soupeřem, do 50. minuty jsme byli i lepším týmem. Bohužel se zase ukázalo, že ty třetí třetiny nejsou z naší strany vůbec dobré. Navíc vzal režii do svých rukou rozhodčí Pahulák, vůbec nás nepustil do hry, a s tím nešlo nic dělat. Děkujeme našim fanouškům, zajistili zápasu výbornou kulisu," popsal vydařený duel trenér Dvora Králové Tomáš Topol."