Za celou základní část u nich uspěl jen Hronov, který bral dva body po nájezdech. Porážka v normální hrací době přišla až tuto středu, v úvodním utkání semifinálové série play off.

Krajská liga

Dvůr Králové – Hronov 4:8 (0:0, 2:5, 2:3)

Fakta – branky a asistence: 33. Fořt (Mišinec, Polák), 34. Hamerský, 41. Vitebský (Szakal, Fořt), 53. Daňo (Polák, Hamerský) – 25. Perutek (Vítek, Duda), 29. Glos (Mlateček, Vítek), 32. Šejnoha (Petr), 38. Šejnoha (Dostál), 39. Dudadík (Vítek), 52. Dudadík (TS), 55. Petr (Knížek), 58. Mlateček (Dostál). HC Rodos Dvůr Králové nad Labem: Čáp – Daňo, Hamerský, Vitebský, Mišinec, Karlík, Vacek – Polák, Szakal, Fořt – Luštinec, Ježek, Zmítko – Lelka, Sedláček, D. Filip.

Ač Dvoráci ve čtvrtfinále pauzírovali a jejich soupeř šel do utkání rozehranější, měli lepší vstup do zápasu domácí. Hronovské brance poslali navštívenky Filip, Sedláček, Szakal a Fořt, nikdo však nedokázal překonat zeď jménem Mahdal.

Prostřední část herně vyznívala pro favorita, v rozmezí od 25. do 32. minuty ale třikrát udeřili hosté a trenér Houda reagoval oddechovým časem. Po něm se dvěma slepenými góly prosadili Fořt s Hamerským a zdálo se, že zápas dostane očekávaný scénář.

Jenže Hronov na konci periody znovu odskočil (2:5). Na startu závěrečné části snížil Vitebský a po chvíli se domácí zlobili po neuznání branky Daňa. Ten se sice dočkal jiné trefy, to už ale hosté směřovali k nečekanému triumfu.

„Sice jsem Hronov přestříleli, ale hokej se hraje na góly. Musíme se víc tlačit do brankoviště a clonit gólmanovi i za cenu toho, že kluci schytají nějaké rány," řekl k utkání kouč Houda.

Série pokračuje v neděli na ledě Hronova (17.00).