Horalé si pro pojišťující výhru dojeli na Chomutovsko. Konkurenta v boji o čtvrtou příčku porazili podruhé během posledních pěti dnů.

Klášterec n. O. – Vrchlabí 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Fakta – branky asistence: 13. Hrdlička (Šmejc, Vrtek), 30. Mála (Charousek, Páleník) – 21. Filip (Procházka), 28. Čurda (Urban, Jandejsek), 43. Šťastný, 55. Bláha (Maďar, Jirků). Rozhodčí: Hlinka – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 450. HC Stadion Vrchlabí: Abrahám – Klement, Hejda, Jirků, Chleborád, Jandejsek, Tržický – Procházka, M. Filip, Šťastný – Maďar, Šimoníček, Bláha – Čurda, Urban, Miškovský.

Oba celky vzaly vzájemný dvojzápas s plnou vážností a v po sobě jdoucích duelech se hrál vcelku vyrovnaný hokej. Druhé utkání probíhalo jako přes kopírák toho sobotního.

Lepší start předvedli znovu Severočeši, které poslal do vedení Hrdlička. Stejně jako v Elektromont aréně dokázali Vrchlabští skóre otočit a také v odvetě u toho byl kapitán Filip, jenž nejprve vyrovnal a ve 28. minutě sledoval přesné zakončení spoluhráče Čurdy.

I v Klášterci dokázal pátý tým tabulky srovnat na 2:2 a společného měly oba souboje i střelce vítězné branky. V čase 42:02 domácí obrana nabídla šanci Tomáši Šťastnému a na jeho gól už soupeř nenašel odpověď. Naopak to byl Bláha, kdo v 55. minutě přidal čtvrtou vrchlabskou trefu a pojistil důležité tři body.

„Výhrou v Klášterci jsme ukončili debaty o tom, jestli začneme vyřazovací boje v domácím prostředí nebo venku. Zápas jsme rozehráli špatně. Chtěli jsme vyzkoušet jinou taktiku, ale bohužel jsme to absolutně nezvládli. Tak jsme se asi od desáté minuty první třetiny vrátili k naší hře a myslím si, že od té doby jsme měli zápas pod kontrolou a zaslouženě ho dovedli do vítězného konce," hodnotil středeční duel vrchlabský lodivod Petr Hlaváč.

S kým se HCV v osmifinále II. ligy potká, je zatím ve hvězdách. Určitě to ale bude jeden ze čtveřice Žďár nad Sázavou, Moravské Budějovice, Nymburk a Kolín.

„Musím opět kluky pochválit, hrajeme jako tým, bojujeme, přiklání se k nám štěstí. To jsou ty věci, které nám na podzim chyběly. Teď musíme vyhrát dva zbývající duely, abychom se udrželi na vítězné vlně a měli patřičné sebevědomí na startu play off," dodal spokojený Hlaváč.