Krajská liga KHK

Hronov – Dvůr Králové 3:6 (1:2, 0:3, 2:1)

Fakta – branky a asistence: 19. Podzimek (Vítek), 54. Mašek (Franců), 58. Franců (Perutek). 6. Luštinec (Veselý, Karlík), 20. Lelka (Mišinec, Szakál), 23. Szakál (Sedláček), 39. Ježek (Vacek, Filip), 40. Szakál (Sedláček), 53. Sedláček (Lelka, Szakál). Vyloučení: – 9:8, navíc Petr – Hamerský oba 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 600. HC Rodos Dvůr Králové nad Labem: Čáp – Zmítko, Hamerský, Vitebský, Mišinec, Karlík, Vacek – Polák, Veselý, Fořt – Luštinec, Ježek, Filip – Lelka, Sedláček, Szakál.

Dvorské hokejisty po nástupu na led hlasitě přivítaly více než dvě stovky příznivců, kteří se společně s domácími diváky postarali o vůbec nejvyšší návštěvu, jakou hronovská Wikov aréna pamatuje.

Hosté duel začali převahou a svým fandům i soupeři dali jasně najevo, že úvodní semifinálovou porážku hodili za hlavu. Možná k tomu pomohl i návrat Tomáše Veselého, jenž před časem ukončil sezonu. Za stavu 0:1 v sérii se ale do kabiny vrátil a svým výkonem naznačil, že by mohl být jedním z tahounů mužstva za postupem.

Však to byl právě Veselý, kdo obléhání domácí branky zakončil v 6. minutě nahrávkou skórujícímu Luštincovi – 0:1. Další velké šance ale Dvoráci neproměnili a soupeř trestal. Při přesilovce vypálil od modré Podzimek a „neviditelný" puk doklouzal až za Čápova záda. Vyrovnaný stav naštěstí pro hosty vydržel jen 36 vteřin. Po akci Szakála s Mišincem totiž puk za Mahdala propasíroval Lelka.

V prostřední části HC Rodos útočil na branku u vlastního kotle a tato výhoda mužstvu svědčila. Dvůr byl jasně lepším týmem, hráče uklidnila brzká trefa Szakála a v závěru periody navýšili stav na 1:5 Ježek a znovu Szakál.

Skvělé představení třetího dvorského útoku potvrdila v 53. minutě souhra, na jejímž konci bylo zakončení Sedláčka. To už hrály oba celky bez vyloučených Petra a Hamerského. Hostující bek se v utkání stal terčem ostrých zákroků, v pěstních soubojích ale pokaždé soupeře uzemnil, za což si vysloužil ovace fanoušků.

Domácí tým tentokrát na favorita nestačil, přesto byl za sympatický výkon odměněn dvěma góly v závěrečných minutách, kdy už hosté možná šetřili síly na třetí zápas. Ten se hraje tuto středu pod Hankovým domem (18.00).