Nebyla to tentokrát stoprocentně úspěšná sobota. Ve druhé lize dokázali uspět pouze vrchlabští hokejisté. Trutnov to měl ale na ledě vedoucí pražské Kobry hodně těžké. Ač bojoval, odešel poražen poměrem 2:6.

II. liga

Vrchlabí – Klášterec n. O. 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Fakta – branky a asistence: 14. Maďar (Bláha, Šimoníček), 28. Filip (Šťastný), 54. Šťastný (Urban) – 3. Kuncl (Charousek, Vrtek), 45. Macháček (Charousek, Zicho). Rozhodčí: Veselý – Huryta, Tasch. Vyloučení: 2:8. Využití: 1:1. Diváci: 854. HC Stadion Vrchlabí: Jelínek – Klement, Hejda, Jirků, Matějček, Jandejsek, Tržický – Procházka, M. Filip, Šťastný – Maďar, Šimoníček, Bláha – Svoboda, Miškovský, Čurda – Urban.

Pro domácí hokejisty nemohlo důležité utkání začít hůře. Už po dvou minutách se držením soupeře provinil Čurda a hosté nabídnutou přesilovku využili po pouhých 13 vteřinách. Po střele Charouska tečoval puk před Jelínkem Kuncl a vpravo na světelné tabuli se rázem měnila číslice – 0:1.

Pak si chvilkovou výhodu pěti mužů proti třem vyzkoušel Stadion a stejná, tentokrát o pár sekund delší příležitost, se jim nabídla i v polovině třetiny. Vrchlabí ji nevyužilo, když kapitán Filip pouze orazítkoval tyč, přesto bylo brzy vyrovnáno. V čase 13:47 totiž na gólmana Kaššáka vypálil Bláha a povedenou tečí se tentokrát prosadil Maďar.

Začátek prostřední periody patřil rozjetým domácím. Klement znovu rozezvučel konstrukci branky, pak Kaššáka nepřekonali ve velkých šancích Šťastný se Svobodou. Ujalo se až zakončení všudypřítomného Martina Filipa – 2:1.

Teprve za tohoto stavu se opět osmělili Klášterečtí a Jelínek se musel v brance hodně otáčet. Dlouho svůj tým držel, ve 45. minutě ale nezkrotil střelu Macháčka a stejný hráč jej z dorážky překonal podruhé – 2:2.

Vrchlabští ale chtěli body tři a ty se jim také získat podařilo. V 51. minutě nejprve zvonkohru dokonal třetí tyčkou Klement, v čase 53:34 ale Urban našel Tomáše Šťastného a navrátilec z Kazachstánu neomylným zakončením připomněl publiku, kdo že je nejlepším vrchlabským střelcem v aktuální sezoně – 3:2.

Kobra Praha – Trutnov 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)

Fakta – branky a asistence: 4. Jedlička (Antončík), 7. Matějček (Hlinka, Vlach), 14. Jedlička (Antončík, Bílek), 31. Antončík (Jakeš), 35. Jakeš (Jedlička, Antončík), 58. Jakeš (Švaříček) – 26. Konečný (Junek, Hlaváček), 30. Kastner. Rozhodčí: Sýkora – Žídek, Horažďovský. Vyloučení: 7:6, navíc Hlaváček (TR) 5 minut + OK. Využití: 4:0. Diváci: 200. HC BAK Trutnov: Bechý – Píša, Poul, Abrahám, Sakaev, Vácha, Beneš, Junek – Ukhin, A. Půlpán, Hlaváček – Zahradník, T. Půlpán, Janoušek – Smékal, Tatar, Kastner – Konečný.

Dvě využité přesilovky dopomohly lídrovi tabulky k brzkému vedení 3:0, přesto se hosté dokázali vrátit do zápasu. Krátce před uplynutím poloviny utkání se prosadili Konečný s Kastnerem a favorit se musel pořádně strachovat.

Ve 31. minutě byl ale na pět minut a do konce zápasu vyloučen Hlaváček, domácí dlouhou přesilovku využili hned ke dvěma trefám, a o vítězi duelu bylo rázem rozhodnuto.

Turnov odrovnal čtyřgólový Herda

V sobotu a neděli pokračovaly také krajské soutěže. Na Liberecku se hrálo o dvě místa zaručující přímý postup do semifinále. V nejvíc sledované bitvě prohrál Turnov doma se Slavojem Liberec 4:7. O čtyři branky hostů se postaral nebývalé produktivní útočník Jiří Herda. Lomnice pak v neděli uspěl na ledě Děčína B a vítězstvím 5:1 si zajistila klíčovou druhou příčku za Slavojem. Na Královéhradecku jsou již hokejisté o trochu dál. Druhými duely pokračovaly semifinálové série. Hráči Dvora Králové napravili šokující středeční porážku od Hronova a na soupeřově ledě zvítězili 6:3. Ve druhé sérii má blíže k finále Náchod, který vyhrál v Jaroměři 2:1.

Výsledky z Tip ligy: N. Město – N. Paka 4:3 PP, Jičín – Opočno 9:3.