Tomáš Jirků: „Chceme bavit naše úžasné fanoušky!“

Tomáši, stojíte na prahu další sezony ve druhé lize. Pro Vrchlabí bude pátá v řadě. V čem by podle vás mohla být jiná?
Jiná by mohla být určitě v tom, že bychom chtěli dosáhnout úspěchu v play off, o který se snažíme každoročně, ale dosud se nám to bohužel nepovedlo.

Vy v klubu patříte ke stálicím. Kádr pro novou sezonu ale doznal řady změn. Věříte, že budete oproti minulé, už tak úspěšné sezoně, ještě silnější? Jak vlastně vidíte ambice HCV?
Já tomu věřím každou sezonu (smích). Ambice jsou jasné, hrát líbivý hokej a bavit diváky, kteří jsou ve Vrchlabí úžasní.

Hned na úvod k vám dorazí nováček soutěže ze Dvora Králové. Fanoušci se těší na další derby, budete zápas jako výjimečný brát i vy?
Pro mě osobně je to výjimečný zápas s okresním rivalem, proti kterému jsem nastupoval celá mládežnická léta. Jsem rád, že se Dvoru podařilo postoupit do druhé ligy.

Vrchlabský hokej, to pro vás není jen A mužstvo, viďte? Jak si užíváte další roli v klubu?
Ano, je to tak. Jsem také šéftrenér mládeže a učitel na základní škole, která má speciální třídy se sportovním zaměřením. Abych řekl pravdu, právě trénování dětí je mojí hlavní náplní a prioritou do budoucna. Hokej hraji hlavně pro zábavu.

Tipnete si, jak dopadne váš úvodní zápas a kolik diváků by si jej ve středu nemuselo nechat ujít?

Já věřím tomu, že jsme na nový ročník dobře připraveni a první utkání zvládneme vítězně. Určitě si utkání nenechá ujít minimálně tisícovka diváků.

David Vacek: „Region bude letos žít hokejem“

Dnes vlétnete do sezony domácím zápasem s Bílinou. Připravovali jste se na Severočechy nějak zvlášť nebo jako na každého jiného soupeře?
Všichni jsme na první zápas natěšení. Jeho výsledek bude hodně důležitý pro naši psychiku, ale připravovali jsme se standardně, jako na každého jiného soupeře.

Vy jste letní dril strávil ve Dvoře Králové, teď jste v Trutnově. Ovlivňuje to nějak vaši přípravu na zápas?
Myslím si, že má příprava na zápas je pořád stejná, ale přiznám se, že jsem byl hodně rád za šanci trénovat pod takovým koučem, jako je pan Lubina. Jeho tréninky a přístup k tomu všemu je prostě profesionální a dost věcí jsem si ze Dvora odnesl. I když to skončilo, jak skončilo, tak na Dvůr budu vzpomínat dobře, protože jsem tam prožil své zatím nejlepší dvě sezony v dospělém hokeji.

Fanoušci se startu sezony nemohou dočkat. Jak jste na to vy hráči? Byl v posledních dnech znát hodně blížící se mistrovský zápas?
Nedivím se, že se nemohou dočkat, protože region bude letos doslova žít hokejem. My jako hráči to samozřejmě vnímáme a těšíme se nejen na derby zápasy, při kterých budou plné haly.

V kabině jste se potkal s Janem Kolářem. Jak vnímáte takovou posilu a možnost si s nedávno ještě extraligovým hráčem zahrát?
Samozřejmě jsem ho zaregistroval (úsměv). Bude to určitě náš rozdílový hráč, který nám mladým může předat spoustu rad a zkušeností. Vždy je skvělé mít v týmu hráče takového kalibru.

Troufnete si tipnout, jak dnešní utkání dopadne?
Já hlavně doufám, že začneme dobře a hned na úvod sezony zůstanou body doma.

Patrik Fořt: „Až zápasy ukážou, jak jsme silní“

Patriku, dvorský hokej se dočkal, už dnes vstoupíte do druhé ligy. Jak se těšíte vy osobně?
Já osobně se těším dost, ale myslím, že mohu s jistotou říct, že se těší celá kabina. Čeká nás něco úplně nového, navíc začínáme derby utkáním ve Vrchlabí. Věřím, že přijde hodně lidí a snad jim ukážeme to nejlepší, co umíme.

Máte pravdu, hned na úvod vás čeká Vrchlabí, v sobotu do Dvora přijede Trutnov. Mohli jste si vůbec přát lepší los?
Co se týče našich fanoušků a samotné atraktivity zápasů, pak jsme nic lepšího dostat nemohli. To je fakt! Čekají nás těžká utkání. Samozřejmě bychom chtěli hned bodovat, ale do zápasů půjdeme s pokorou a uvidíme, na co naše výkony budou stačit.

Kádr HC Rodos prošel velkými změnami. Věříte, že je dostatečně kvalitní na druhou ligu? Jaké by mohl mít Dvůr ambice?
O ambicích bych nemluvil, vše ukáží až úvodní zápasy. Samozřejmě se náš kádr hodně změnil. Absolvovali jsme společně tvrdou přípravu, a jak jsme silní, to ukáží až zápasy.

Přišla k vám spousta nových hráčů, zároveň ale posílil i realizační tým. Jak moc znát je přítomnost Ladislava Lubiny?
Samozřejmě hodně. On toho za svoji kariéru dokázal hodně nejen jako hráč, ale už i jako trenér. Mít v kabině takového odborníka pro nás může být jedině velké plus.

V předchozích dvou sezonách město žilo hokejem. Fanoušci si účast ve druhé lize vysnili a evidentně se na ni těší. Měl byste pro ně před úvodním buly nějaký vzkaz?
Moc bych si přál, a nejen já, aby nás fanoušci podporovali stejně, jako tomu bylo v předchozích dvou sezonách. Všechny úspěchy si naplno užívali s námi, my s nimi, a rád bych, aby tomu tak bylo i v této nové sezoně.