Dvě takřka stejná vítězství zaznamenalo o víkendu pojizerské duo v krajské lize Libereckého kraje. Vysoká výhra proti České Lípě se na straně zatím stoprocentní Lomnice pochopitelně čekala, podobná kanonáda od Turnova ale nikoliv. O to víc premiérové vítězství nováčka soutěže potěšilo krásnou návštěvu.

Krajská liga LBK

Lomnice n. P. – Varnsdorf 12:2 (5:1, 6:0, 1:1)

Fakta – branky a asistence: 9. Kotula (Bláha, Karásek), 12. Maryška (Rudiš), 14. Rudiš (Knap, Maryška), 17. L. Syrovátka (Karásek, Bláha), 19. Knap, 26. Rudiš (Martinec, Knap), 29. Rudiš (Martinec, Ševčík), 30. L. Syrovátka (Karásek, Bláha), 34. Drahoňovský (L. Syrovátka, Junek), 37. Bláha (Karásek), 40. L. Syrovátka (Karásek), 59. Maryška (Rudiš) – 12. Damnitz (Laakso, Matějka), 58. Prokop (Matějka, Laakso). Rozhodčí: Neťuka – Doležal, Štrébl. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 146. Hokejový klub Lomnice nad Popelkou: Musílek – Kuch, J. Syrovátka, Ševčík, Martinec, Vala, Sehnoutek – L. Syrovátka, Junek, Drahoňovský – Maryška, Knap, Rudiš – Karásek, Kotula, Bláha.

Knapovi svěřenci na severu válí a nadvládu nad soupeři potvrdili i proti aktuálně nejslabšímu celku krajské ligy. Nejsvětlejší moment hosté v Lomnici prožili v čase 11:51, to když Damitz vyrovnával stav na 1:1. Od té doby se domácí mašina střelecky rozjela. Do přestávky navázala na úvodní trefu Kotuly dalšími čtyřmi góly a v prostřední části jich nastřílela dokonce šest.

Za stavu 9:0 vyměnili hosté brankáře a gólový nárůst přece jen trochu přibrzdili. Přesto Lomničtí docílili vítězství 12:2, když se hattrickem prosadili Darek Rudiš a Lukáš Syrovátka. V soutěžním ročníku tým zaokrouhlil počet nastřílených branek na 50, což po pátém kole činí průměr deseti gólů na utkání.

Turnov – Česká Lípa 11:2 (2:0, 3:2, 6:0)

Fakta – branky a asistence: 5. Jankových (Mizerík, Jágr), 9. Isach (Zbroj, Drapák), 22. Zbroj (Isach), 34. Jágr (Mizerík), 35. Drapák (Kysilka), 43. Jankových (Zákoutský Jan, Mizerík), 44. Růzha, 47. Kysilka (Isach, Zbroj), 50. Duda (Maděra, Isach), 50. Mikule (Žmolil), 55. Maděra (Isach, Růzha) – 26. Bauer (Preussler), 40. Bauer (Holčák). Rozhodčí: Neťuka – Štrébl, Doležal. Vyloučení: 3:5, navíc Ulbrich 5 minut – OT, Bauer (oba ČEL) 10 minut OT. Využití: 4:1. Diváci: 257. BHK Turnov: Března (54. Zuzaňák) – Jan Zákoutský, Jiří Zákoutský (41. Šimůnek), Kysilka, Zbroj, Petr Zákoutský, Mikule – Mizerík, Jágr, Jankových – Drapák (41. Růzha), Maděra, Isach – Duda, Žmolil, Řezníček.

V turnovské aréně se v sobotu sešlo více než 250 diváků a ti stejně jako samotní hráči lačnili po prvním vítězství nejen v roce, ale po několika desítkách let. Už po pěti minutách je potěšil hrající trenér Jankových, jenž svou premiérovou trefou v turnovském dresu otevřel skóre. Na 2:0 posléze zvyšoval Isach, ale na další trefy si namlsané publikum muselo počkat do dalších třetin.

Nejprve upravoval na 3:0 Zbroj, pak se prvně prosadili hosté, ale slepené góly Jágra s Drapákem učinily z duelu jasnou záležitost. Českolipští se na chvíli vrátili do hry gólem do šatny, v závěrečné periodě už ale na ledě bylo jen jedno mužstvo.

Domácí k dosavadním pěti trefám přidali dalších šest a za potlesku diváků udělali ze zápasu vlastní exhibici. Pochvalný je fakt, že se na úspěchu podílelo deset různých střelců, pouze Jankových skóroval dvakrát. Právě jemu patřilo závěrečné slovo k zhodnocení duelu: „Myslím, že zápas se nám povedl od první až do poslední minuty. Bylo vidět, jak moc chce každý hrát a hlavně zápas dovést do vítězného konce, který jsme už po těch smolných zápasech potřebovali. Chci všem moc poděkovat a věřím, že budeme pokračovat v nastaveném trendu a budeme vítězit.

Třetí pád znamená i třetí místo

Třetí porážku v sezoně zaznamenali v poli Pražského přeboru hokejisté lomnického klubu. Domácí Hvězda rozhodla o svém úspěchu během úvodních dvou třetin, kdy si vytvořila náskok 5:0. Hosté dokázali korigovat, až když bylo o vítězi jasno.

Pražský přebor

Hvězda Praha – Lomnice n. P. 7:2 (2:0, 3:0, 2:2)

Fakta – branky a asistence: 3. Fuks (Josefus, Nacházel), 15. J. Veselý (P. Veselý, Malý), 25. P. Veselý (Bláha, Čermák), 29. Fuks (Malý), 31. Malý (Hrubant), 54. Křepelka (J. Veselý, P. Veselý), 57. Hrubant (Malý, Nacházel) – 41. Špaček (Junek, L. Syrovátka), 47. Drahoňovský (Junek, Rudiš). Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. Diváci: 30. Hokejový klub Lomnice nad Popelkou: Mrazek (29. Musílek) – J. Syrovátka, Kuch, Martinec, Sehnoutek, Vala, Kinčl – Junek, L. Syrovátka, Drahoňovský – Ješko, Knap, Kedršt – Maryška, Rudiš, Špaček.

Se všemi soupeři se již v probíhajícím ročníku Pražského přeboru potkali hokejisté Lomnice. Na čtyři vyzrát dokázali, tři je však porazili. Do této skupinky se v sobotu přidali hokejisté pražské Hvězdy, kteří uštědřili hostujícímu kolektivu pořádnou lekci. V přímé bitvě o skvělou druhou příčku otevřel skóre již v čase 2:25 domácí útočník Fuks. Do první přestávky přidal druhý gól Jakub Veselý a do 31. minuty se Hvězda prosadila ještě třikrát.

Stav 5:0 vypadal pro hosty hrozivě a alespoň trochu dokázaly tým nabudit branky z dílny Špačka a Drahoňovského (5:2). Pětibrankový rozdíl ale duel dostal v závěru zpět a hosté tak z hlavního města odjížděli s vysokou porážkou.