Do velkého hokeje vstoupil jako člen útočné formace Kolář – Koukal – Průcha, zahrál si za českou reprezentaci. S Pardubicemi slavil třikrát extraligový titul, nyní bude Kolář bavit diváky při zápasech Trutnova.

„Nečekáme, že bude dávat hattrick každý zápas, ale chceme, aby mladé kluky na ledě usměrňoval charakterově i herně. Máme jeden z nejmladších týmů v lize, právě zkušenost nám ve hře dopředu chybí,“ uvedl Ondřej Poul, manažer trutnovského klubu k příchodu Koláře, jenž hrál naposledy v rakouském Zell am See. 

Šestatřicetiletý útočník se opět potká s bývalým spoluhráčem z Pardubic – obráncem Alešem Píšou. „Oslovili jsme ho právě prostřednictvím Aleše, který v tom sehrál velkou roli. Ale Honzu Koláře známe i z jiných aktivit, jako je naše nadace v Trutnově. Během týdne jsme se dohodli,“ prozradil Poul. 

Čtyřicetiletý bek již v Trutnově působil v předchozích dvou sezonách. „Trochu po minulé sezoně laboruje s kolenem, ale dva týdny před soutěží by měl být k dispozici,“ potvrdil Poul, že Píša bude v týmu pokračovat. 

Trutnov odtajnil další změny v kádru, mezi příchody je i dvacetiletý útočník Jakub Martinec z pardubického Dynama. „Pro Kubu to je první pořádná sezona mezi dospělými. Pravděpodobně to bude náš první centr, měl by hrát právě s Honzou Kolářem. Zatím prokázal velmi dobrou výkonnost, mohl by být naším žolíkem,“ řekl Poul na adresu Martince, který si loni připsal jeden start v Tipsport extralize.