Už v neděli ho poprvé rozezvučí tóny polské kapely Dixie Tyger´s Band, která přijede z polské Wroclawi.

Letošní ročník hudebního festivalu pořádá opět Městské kulturní zařízení Hankův dům a pro milovníky hudby si připravilo čtyři koncertní večery. Ten úvodní obstarají právě hudebníci filharmonie a opery z Polska, kteří se netají obdivem k tradičnímu jazzu, což diváci poznají hned na začátku vystoupení v 19 hodin i díky stylizovanému oblečení.

Dixielandové uskupení pravidelně působí v klubech jak v Polsku, tak v Německu, Švédsku, Maďarsku nebo v Dubaji.

Poláky na scénu doprovodí HarmCore Jazz Band, swingový orchestr při Gymnáziu Jana Keplera v Praze.

„Jedná se o čistě amatérský soubor, který čítá v současné době více než dvacet hudebníků a zpěváků. Kromě saxofonů a žesťů se pyšní obsáhlou smyčcovou sekcí, nezvyklým množstvím fléten i početnější rytmikou. Specialitou tělesa jsou dva violinofony, dnes již unikátní nástroje, které propůjčují zvuku orchestru autentický kolorit třicátých let," pozvala na nedělní vystoupení Vanda Kotíková, programová produkční MKZ Hankův dům. „Repertoár vychází z okruhu slavných českých i světových šlágrů swingové éry s přesahy do doby dřívější i pozdější," dodala.

Festival ovšem nenabídne pouze hudební koncerty. Už nadcházející úterý totiž v Hankově domě proběhne divadelní představení Novecento (1900), které napsal italský spisovatel Alessandro Baricco. Drama přinese příběh geniálního klavíristy Novecenta, který vypráví trumpetista Tim Tooney.
Pak už se ale přehlídka vrátí opět do hudebních kolejí. Třetí představení přivítá v neděli 20. března Krčma Starý pivovar. Sem si pořadatelé pozvali mezinárodní uskupení Eddie Martin Trio. Brit Eddie Martin představí své kouzlení s kytarou a foukací harmonikou, Slovák Peter Oberländer zahraje na baskytaru a Tomáš Bobek Bobrovniczký z České republiky zahraje na bicí.

Závěr festivalu je nazván Gershwin – muž, který nikdy neodešel a proběhne v úterý 22. března opět v sále Hankova domu. Hold vzdá právě tomuto legendárnímu americkému skladateli, který vytvořil mnoho nezapomenutelných skladeb. Večer bude doprovázený také autentickými citáty Gershwinových lásek a mezi hlavní hudební protagonisty budou patřit Edita Adlerová (mezzosoprán), Petr Vacek (akordeon), Martin Jančík (basová kytara) a Václav Česák (bicí).