Po zastávkách v Dobrušce, Červeném Kostelci a naposledy v Turnově se film autorské režisérské dvojice Denisa Gumbírová a Petr Špetla s názvem Gravitation vrací zpět do rodného podkrkonošského regionu tvůrců. Už dnes snímek o mladých sportovcích, kteří popisují svou životní cestu nebo sportovní úsilí a snaží se tím diváky motivovat ke změně životního stylu, zavítá do Dvora Králové, kde se úvodní záběry rozeběhnou v 17 hodin.

Gravitation se zatím setkává s velmi příznivými ohlasy na sociálních sítích i na besedách, které jsou pořádány vždy po skončení promítání. „Jsme rádi, že mají lidé o náš film zájem. Kinaři nám shodně říkají, že přišlo víc lidí než na snímky, které jsou mnohem medializovanější. A to nás těší. Jsem ráda, že je o náš film zájem, a těším se, že se s dalšími diváky ještě potkáme," řekla Denisa Gumbírová z Úpice, pro níž je Gravitation celovečerním debutem.

Film po dnešní zastávce ve Dvoře Králové zamíří ve čtvrtek do Jičína. O den později zakončí týdenní pouť ve Rtyni v Podkrkonoší. Ve zdejším kině se bude promítat od 18 hodin. Následující pondělí ho přivítá také Trutnov.

Ve filmu vystupuje třeba nejlepší tuzemský jezdec ve freestyle motokrosu Libor Podmol, který je vítězem prestižního amerického podniku X Games. Jedním z protagonistů je také další rodák z Úpice Jakub Jim Dohnal, který se věnuje freeruningu.