Kolotoč hudebních festivalů se naplno roztáčí. O prvním prázdninovém víkendu se v regionu konaly dva současně.

Poprvé dvoudenní

Tyršovo koupaliště hostilo třetí ročník DéKá Festu. Letos byl poprvé dvoudenní, hlavní hvězdy Mig 21 a Wohnout, vystupovaly v sobotu, ale už páteční program nabídl několik zajímavých interpretů. „Těšil jsem se na Five O´clock Tea a hlavně na elektroswing pražských Mydy Rabycad. Čekání na poslední páteční vystoupení se určitě vyplatilo. Bylo to skvělé," komentoval dění na hlavním pódiu Pavel Neman. V pátek se ještě představila třeba Dukla Vozovna, Lucky Losers nebo Pub Animals. Na DJ´s stage mohli zájemci tančit například na Philipa TBC nebo místního Grasshoppera. Altánek po oba dva dny obsadili Melody Boys, kteří nabízeli hudbu 60. až 80. let.
Sobota nabídla rozšíření hudební produkce o jednu stage. Tam hrály především kluboví interpreti jako Nekuř toho tygra, Memphis nebo Pavel Helan.

Lady DuckNadšené diváky hned z kraje sobotního dne naladil Jiří Macháček a skupina Mig 21. Řadu hitů si zazpívala zaplněná plocha před pódiem s kapelou. Milým překvapením byla skupina The Angelcy z Izraele. Více než vřelé přijetí měla druhá hvězda festivalu, skupina Wohnout. I když drobně pršelo, diváci vydrželi a užívali si.

Zpestřením programu se po oba dny stalo několik vystoupení taneční skupiny Attitude, parkurových skokanů nebo ohňová šou.

Zpět na hřišti

Žacléřský Bornfloss Rock má po víkendu za sebou pátý ročník a opět se vrátil do prostor fotbalového hřiště. „Lidí přišlo víc než vloni, zejména první večer se vydařil. V sobotu se do návštěvnosti promítlo deštivé počasí, ale i tak se akce vydařila," říká jeden z pořadatelů, Attila Nagy. „Potěšila nás Dukla Vozovna. Původně nebyla v programu, ale když jsme se dozvěděli, že přijede, nemohli jsme si ji nechat ujít," přivítal změnu jeden z návštěvníků, Václav Fidra.

K dalším vystupujícím patřil například Benjaming's Clan, Iron Maiden Revival či Lady Duck. Hudební fanoušci našli cestu i na druhou stage Aloha Tekk.

(bm, aš)