Mladí lidé se již po páté setkají, aby společně pod vedením polských instruktorů z divadla Zdrojowy Teatr Animacji v polské Jelení Hoře nacvičovali divadelní hru. „V netradičně pojaté inscenaci se objeví různé podoby shakespearovské lásky. Divák tak bude mít možnost vidět ji z několika úhlů, ať již vážnou z Romea a Julie či Othella, tak i bláznivou ze Zkrocení zlé ženy, Snu noci svatojánské a dalších her. Vše pěkně propojené a doplněné o renesanční tance, písně, ale také šerm a další prvky," informuje koordinátorka projektu Veronika Mireková.

Letos uplynulo 450 let od narození nejznámějšího dramatika všech dob Williama Shakespeara a autoři inscenace mu tímto chtějí vzdát hold. Představení pro diváky se pak uskuteční v sobotu 2. srpna od 15 hodin na hradě Valdštejně a v neděli 3. srpna od 17 hodin na zámku Hrubý Rohozec.

Projekt Romuš a Julča aneb Příběh česko-polské lásky realizuje Zdrojowy Teatr Animacji, divadlo z Jelení Hory. Za českou stranu je partnerem město Turnov a realizátorem příspěvková organizace Turnovské památky a cestovní ruch.

(nbj)