Přípravy třetího ročníku rodinného festivalu Maloskalská noc finišují. Potvrzeni jsou účinkující, dolaďuje se doprovodný program.

„Od loňska jsme zase o něco vylepšili samotný areál kolem fotbalového hřiště a jeho zázemí. Počítáme, že na festival přijdou hudební nadšenci i rodiče s dětmi, kterým chceme poskytnout příjemné prostředí. Na travnaté ploše si budou moci příchozí rozprostřít deku a udělat si vlastní zázemí a potom si třeba pod pódium odskočit na muziku," přibližuje za pořadatele Pavel Mikez.

Soutěže a hry

Pro malé děti zde bude pískoviště, pro větší písečná pláž nebo atraktivní bumperball ve vzduchových koulích, připravena je velká herní zóna s výtvarnými dílnami. Dostatečné a kvalitní občerstvení, podpořené letos i regionálními výrobci, je samozřejmostí.

Stánek s tradičními výrobky bude na Maloskalské noci mít turnovská Pekárna a cukrárna Mikula, která pro příchozí připravuje i soutěže a hry, mj. obdobu oblíbeného „koulení chleba" ve slalomové dráze. Liberecký prodejce vozů Škoda, firma Autotrend, připravil ukázky všech dostupných vozů této značky s možností testovací jízdy na místě, pro děti i dospělé jsou připraveny další soutěže. Centrum Babylon z Liberce zde bude mít vlastní stánek se soutěžemi z iQPARKU.

Dopoledne se uskuteční na Jizeře tradiční neckyáda, každý účastník bude mít vstup na festival zdarma. V areálu bude vyčleněn i prostor pro stany, přenocovat tady zájemci budou moci zdarma.

Program začíná v sobotu 6. června ve 14.00 hodin – akci vystoupením pro děti odstartuje Michal Nesvadba. Vstupenky jsou k dispozici v obvyklých předprodejích. Kdo přijede na kole po Greenway Jizera, má slevu na vstupném 10 procent. Děti do 150 cm výšky jdou na festival zdarma, další sleva je připravena pro seniory nad 63 let.

Sázejí na Nagyho

Headlinerem je Peter Nagy & Indigo (letos slaví 30 let působení na české a slovenské hudební scéně!), dále vystoupí např. BSP (letos jedna z mála možností vidět je na větším festivalu), Mňága a Žďorp, Debbi, Jelen, Legendy se vrací, J. A. Náhlovský a Big Band ZUŠ Turnov. Děti přijede potěšit Michal Nesvadba.

Program

10.00 – 12.00 Neckyáda na Jizeře
12.00 – otevření areálu
14.00 – 14.40 Michal Nesvadba
15.00 – 15.40 Big Band Turnov
16.00 – 16.40 J. A. Náhlovský & Alabama music
17.10 – 18.00 Jelen
18.30 – 19.20 Debbi
19.50 – 20.50 Mňága a Žďorp
21.20 – 22.20 Peter Nagy&Indigo
22.50 – 23.50 BSP
0.20 – 1.00 Legendy se vrací

(char, jm)