Českému publiku se v letošním roce prezentuje po sportovních halách s pořadem České hvězdy zpívají Queen, se kterým se představila i na konci toho loňského v Lucerně, kam zavítá rovněž letos. Diváky dokázala nadchnout a vysloužit si standing ovation za fantastické provedení slavné Barcelony společně s Vladimírem Hronem. „Když jsem se dozvěděla, že budu zpívat Barcelonu, tak jsem byla nadšená. Vždycky to byl můj sen a kapelu Queen jsem poslouchala odmalička. Ale až při nacvičování této skladby jsem si uvědomila, jak moc je obtížná. Vůbec jsem nebyla schopná jí zazpívat třeba několikrát za sebou. Ale častým cvičením jsem se do toho dostala. Sledovala jsem videa Montserrat Cabellé a Freddieho Mercuryho a snažila se o přesnou interpretaci," líčí Iveta Aman.

Nedávno rovněž nazpívala metalový duet s Evou Pilarovou. „Paní Pilarová je výjimečná žena. Nejen jedinečností svého hlasu, ale také temperamentem, smyslem pro humor a inteligencí. Naše setkání bylo velmi příjemné. Vznikl duet k písni Rodeo v metalové a swingové úpravě," prozrazuje. Právě zpívání Barcelony s Vladimírem Hronem a duet s Evou Pilarovou považuje za hlavní události dosavadní pěvecké dráhy. A přidává ještě tu největší. „Bylo jí vydání debutového alba Beatrice v roce 2014 s moji kapelou Wishmasters."

V pátek se operní a metalová zpěvačka Iveta Aman předvede sportovnímu publiku.

Operní a metalová zpěvačka Iveta Aman září s Vladimírem Hronem v pořadu České hvězdy zpívají Queen s písní Barcelona. V pátek zazpívá státní hymny při mezistátním utkání basketbalistek Česko - Slovensko v Trutnově. Zdroj: Archiv