Pošestnácté se Domov stane hostitelem návštěvníků Svatoanenských zahradních slavnosti aneb slavností bez bariér. Hlavní ideou největší benefiční a prezentační akce největšího stře diska Oblastní charity Červený Kostelec je odstranění bariér mezi světem lidí zdravých a hendikepovaných. Návštěvníci mohou také nahlédnout do prostředí života klientů, nemocných roztroušenou sklerózou mozkomíšní a vidět, jak je o ně postaráno. Výtěžek je určen na revitalizaci centrálního „náměstíčka“, která umožní bezbariérový pohyb klientů mezi jednotlivými objekty Domova.

Svou účast přislíbili: Michal Hrůza s kapelou, Petr Vondráček s rock´n´rollovou kapelou Lokomotiva, písničkář z Hradce Králové Michal Horák, náchodské Klapeto a z Hronova přijede folková a irisch folková kapela Chvíle. V jazzovém rytmu a také filmové melodie zahraje kontrabasové kvarteto  z Pardubic Bumblebass, z Hradce Králové přijede divadélko Kozlík s "Vodnickou pohádkou“, „Zpívací písničky" dětem připraví zpěvačka Jana Rychterová, o své cestě do Santiaga de Compostela něco prozradí i vozíčkář Honza Dušek se známým poutníkem a cestovatelem Petrem Hirschem. 

V kostele se koná poutní mše svatá za účasti biskupa královéhradeckého Jana Vokála s barokním hudebním doprovodem Krkonošského Collegium Musicum. Zahraje divadlo MIMo - Jana Ungerová s Václavem Dostálem, zazní i "Hudba v labyrintu času" v podání souboru staré hudby Musica per gaudium, na kytaru zahraje Matěj Rak "Zwolna a citedlně", a na samý závěr Václav Uhlíř rozezní varhany a zvonový klavír – přidá se i soprán zpěvačky Hany Medkové. Akcí bude provázet Tomáš Peterka z Českého rozhlasu Hradec Králové.

Připraven je i doprovodný program. Novinkou je nedávno otevřená Expozice historie cyklistiky v Sýpce sv. Kryštofa. Otevřená bude i kavárna Café Damián.  Pořadatelé plánují komentované prohlídky Bylinkové zahrady, kostela, Domu sv. Josefa a Domu sv. Damiána s praktickou ukázkou a možností vyzkoušet si, jak roztroušená skleróza znesnadňuje běžný život. Trh lidových řemesel doplní prezentace chráněných dílen a sociálních podniků.