Účast přislíbila třeba známá folková skupina Kantoři, bluegrassová kapela ze Dvora Králové Fámy, herec, zpěvák, muzikant a finalista X Factoru Ondřej Ruml, herec, zpěvák Martin Písařík přijede s kapelou Akustik a herečka Bára Hrzánová zavítá se skupinou Condurango.

Děti i dospělé pobaví Robert Navaro, který předvede bublinovou show.

V kostele bude sloužena poutní mše svatá a barokní hudební doprovod obstará Krkonošské Collegium Musicum a Consortus FAGVS. Pak vystoupí zpěvačka a kytaristka Eva Henychová, následovat bude duchovní pořad hudby a slova s hercem Janem Kačerem. A jaké by to byly Svatoanenské bez tradiční zvonkohry. Tu opět rozezní Prof. Václav Uhlíř. Celým dnem bude provázet Josef Mádle.

Vinné sklepy Kutná Hora připraví pro návštěvníky tématickou výstavku i víno připomínající výročí 700 let narození Karla IV., spojenou se slavnostním zasazením vinné révy.

„Slavnostně bude otevřena i nová část Bylinkové zahrady, takzvaná Kuchyňská. Plánujeme i komentované prohlídky domů sv. Josefa a sv. Damiána. Trh lidových řemesel bude doplněný o prezentaci chráněných dílen," informovala za pořadatele slavností Jitka Holcová.

„Hlavní ideou benefiční a prezentační akce je odstranění bariér mezi světem lidí zdravých a hendikepovaných. Výtěžek z letošních slavností je určený na dovybavení rehabilitace finančně náročnějšími zdravotnickými přístroji jako je motomed či rotoped," připomněla Jitka Holcová.