Poslední únorový den se sál pražské Lucerny proměnil na taneční parket, kde páry bojovaly v šesti kategoriích o nejcennější kovy.

Právě v pražské Lucerně zaznamenal úžasný vstup do nové taneční sezóny pár Michal Polák a Anna Nemčoková, finalisté taneční ligy a držitelé mezinárodní třídy, reprezentující klub Bene Dance Art Team. Za bouřlivého povzbuzování svých kamarádů a psychické podpory trenéra Waltra Elschka, se Michal s Aničkou probojovali v konkurenci 24 párů v kategorii mládež až do finále, kde obsadili nádherné páté místo. Konkurence byla veliká, obzvlášť ve finále, kde Michal s Aničkou bojovali proti pěti tanečním párům z Moravy.

Úspěch v nové taneční sezóně 2015 zaznamenaly i další páry z klubu BDAT. Nový pár Stanislav Drábek a Kateřina Jurčenková, tančící v kategorii Hobby Lat, byl již dvakrát na stupni vítězů, kde získal medaili nejcennější. Další zlatá medaile byla vybojována na soutěži v Praze v kategorii D Lat Martinem Beranem a Terezou Pokornou.

Finálové umístění získal i taneční pár Jan Lípa a Klára Nováková. V semifinále taneční soutěže v Praze měl klub BDAT také zástupce, Jakuba Širce a Moniku Merklovou a Petra Ježka a Kristýnu Čechovou.

Úspěchy slaví též taneční pár Markéta Mikulíková a Aleš Holman, který v latinsko amerických tancích postoupil do vyšší C třídy.

Pod vedením trenéra Waltra Elschka se klub Bene Dance Art Team nerozrůstá pouze v Trutnově, kde byl založen, ale své jméno si získává již také mezi velkými kluby v Praze. To vše by se ale nestalo bez našich sponzorů, kteří podporují náš team v tom, v čem vynikáme nejvíce v tanci. Právě díky dlouholeté spolupráci s našimi sponzory se tak dostala do povědomí široké veřejnosti soutěž Trutnov Open, jejíž 14. ročník proběhne 20. června.

Přijďte se podívat na nejlepší páry z České republiky a hostů ze zahraničí a podpořit klub Bene Dance Art Team, který letos oslaví své 15. narozeniny. Buďte s námi!

(welš)