Kapela se dá jen těžko stylově zařadit, jen těžko je něco obdobného u nás i v cizině k nalezení. „Jisté jsou punkové kořeny a vliv avantgardní hudby. Na české scéně patří UJD do duchovní rodiny skupin jako Psí vojáci, Dunaj, Dybbuk, či Krásné nové stroje," říká jeden z organizátorů dění v Pálence, Lukáš Bárta.

Především díky originalitě, ale také díky své píli a nezlomné vůli, pronikli UJD po roce 1989 do evropských klubů a vzápětí i na severoamerický kontinent a do Japonska. V USA a Kanadě odehráli více než 600 koncertů.
Návštěvníci koncertu navíc mohou po jeho skončení využít novinku v podobě rozvozového autobusu. „Bude odjíždět v 1 hodinu ráno směr Trutnov (přes Poříčí) a zastavovat dle potřeby na značených zastávkách. V případě většího zájmu o rozvoz směr Rtyně, Kostelec, Náchod, Hronov můžeme přidat ještě jednu jízdu ve 2 hodiny. Zájem ale potřebujeme znát dopředu, abychom to mohli oficiálně potvrdit. To samé platí i pro Dvůr Králové, který by se mohl spojit s Trutnovem. Cena jízdenky bude v rozmezí 30 až 50 korun," informuje o nové službě Lukáš Bárta.

Originální ska

Hlavní role při sobotním večeru bude patřit kapele China Shop Bull, která tu s velkým úspěchem hrála již v roce 2011. Navíc nedávno vydala debutové album Rave To The Grave. „Živý mix Ska rave a drum and bass stojí za to slyšet znovu, navíc po koncertě bude pokračovat party v podání Melody Boys Sound Systém," zve na druhý hrací den Lukáš Bárta.

Program Pálenky bude pokračovat 28. února, kdy přijede kapela Nanovor.