V hlasování na webu denik.cz a v kuponech regionálního Deníku si čtenáři přáli i Vánoce Vánoce přicházejí nejslavnější českou vánoční písničku z roku 1962.

Také její slova, stejně jako všech koled, budou v regionálním Deníku otištěna ve středu 11. prosince v den společného zpívání.

Na prostranství před Uffem s námi zazpívá více než dvacetičlenný sbor sedmáků, osmáků a deváťáků ZŠ V Domcích, který doprovodí na kytaru učitelé Marie Píšová a Jaroslav Dvorský. Součástí akce, která se koná za technické podpory a vstřícnosti Společenského centra Uffo, je tombola, do níž nám pro čtenáře věnovali knížky, CD nosiče, vstupenky a další předměty naši příznivci. Například Město Trutnov, Leoš Šimánek, zpěvačka Kamila Nývltová, Správa Krkonošského národního parku či společnost První bobová, s.r.o. a další. Občerstvení v podobě horkých nápojů poskytne příchozím za symbolické ceny Kaffé Horn.

Česko zpívá koledy - TrutnovCelkem se do akce regionálních Deníků zapojí na 250 měst a obcí či různých spolků v České republice jejich přehled je na webu ceskozpivakoledy.cz. Ti, kteří nemohou osobně přijít, se mohou přidat s kamarády a přáteli například v restauracích, pustí-li si Hitradio Magic.

K akci Česko zpívá koledy s Deníkem se na Trutnovsku přihlásila také Zoologická zahrada Dvůr Králové nad Labem nebo Středisko ekologické výchovy a etiky Sever Horní Maršov.

„V zoo budeme zpívat koledy s Deníkem za hlavním vchodem. Pokladna bude otevřena do 18 hodin, pavilony do 20 hodin a vstupné od 17 hodin bude za symbolických 10 korun. Za symbolickou částku se budou také, hned za vchodem, podávat horké africké nápoje a africký koláč," informovala mluvčí zahrady Jana Myslivečková.

„My jsme pozvali zájemce do nově zrekonstruované fary, sídla DOTEK. Koledy si tedy zazpíváme v teple a pokusíme se vytvořit společně se všemi, kteří přijdou, příjemnou adventní atmosféru," prozradila záměr Maršovských Hana Kulichová ze Severu.