K dopravní nehodě s největší pravděpodobností došlo tak, že čtyřiatřicetiletý muž nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění levotočivé zatáčky a vjel mimo komunikaci do oplocení zdejší firmy. Provedená echová zkouška ukázala pozitivní hodnotu, 2 promile alkoholu v dechu. Řidič neštěstí vyvázl bez zranění, ale na místě přišel o řidičský průkaz! Škoda na majetku byla vyčíslena na 30 tisíc korun.

Muži hrozí osmiletý pobyt ve vězení

Trutnovští kriminalisté v úterý dopoledne v okrese Kutná Hora zadrželi pohřešovaného muže, proti kterému policejní komisař stejný den zahájil trestní stíhání ze spáchání zločinu zpronevěra.

Šestačtyřicetiletý muž je podezřelý, že začátkem března letošního roku z rekreační chaty na Trutnovsku, kterou obýval a zároveň i majiteli spravoval, odcizil trezor s finanční hotovostí 800 tisíc korun. Dle majitele nemovitosti měl finanční prostředky svěřené na provoz rekreačního zařízení. V době jeho zadržení měl u sebe zhruba polovinu odcizené hotovosti, kterou kriminalistům vydal.

Kromě jiné bylo po obviněném muži od konce roku 2013 vyhlášeno celostátní pátrání a byl tedy do tohoto týdne veden jako pohřešovaný. Nutno podotknout, že jeho pohřešování tehdy oznámili jeho rodinní příslušníci.

Kriminalisté muže ve středu odpoledne propustili ze zadržení s tím, že ho budou stíhat na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí až osm let ve vězení.

Hrozí mu čtyři roky vězení

Včera si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl sdělení podezření jednačtyřicetiletý muž ze spáchání přečinu vydírání a nebezpečné vyhrožování.

Je podezřelý, že v pondělí večer po předchozí hádce vulgárně nadával své bývalé přítelkyni v jejím bytě na Kryblici. To ovšem není vše, pod pohrůžkou násilí jí vyhrožoval újmou na zdraví, což v poškozené vzbudilo důvodnou obavu o život její život a zdraví. Díky trutnovským strážníkům kriminalisté muže v úterý zadrželi a provedli s ním nezbytné úkony. Podezřelý muž je stíhaný na svobodě a v případě prokázání viny mu hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi.