Před necelým týdnem zde neuspěly ve Final Four Českého poháru, když nejprve v semifinále podlehly místnímu Handicapu a v souboji o bronz nestačily ani na pražskou Slavii. Nyní navíc na stejné místo dorazily bojovat o konečné šesté místo v základní části, leč ze souboje s Handicapem odešly poraženy vysoko 81:46. Přitom Andrea Vacková si připsala ceněné double-double za 16 bodů a
10 asistencí.

Handicap Brno – Lokomotiva Trutnov 81:46 (14:7, 36:24, 56:38)

Body: Vitulová 13, Hausknechtová a Palušná 12, Kašpárková 9, Sedláková a Stoupalová 7, Křivánková a Brabencová 6, Adamcová 4, Giacintová 3, Švrdlíková 2 – Vacková 16, Boudreauová a Prokešová 7, Hindráková 6, Rylichová a Kozumplíková 4, Patočková 2. Rozhodčí: Kapaňa, Holubek. Fauly: 14:22. Trestné hody: 23/15 – 8/8. Doskoky: 39:34. Trojky: 4:4.

Pro Východočešky začalo utkání hrůzostrašně. Takřka sedm minut jim trvalo, než se dokázaly bodově prosadit, a když se to poprvé povedlo Andree Vackové, vedly již Brňanky 8:0! Nejlepší trutnovská střelkyně základní části ŽBL stihla v úvodní čtvrtině ještě jednu trojku, vedle ní pak Rylichová proměnila dva trestné hody. Více ale hostující celek za deset minut hry nedokázal.

Střelecká mizérie Trutnova pokračovala i ve zbytku prvního poločasu, a tak se nikdo nemohl divit, že Brňanky o přestávce vedly rozdílem dvanácti bodů.

Také ve druhém poločase kraloval na palubovce čerstvý držitel pohárové trofeje a po zásluze dokráčel k zaslouženému vítězství. I přes jednoznačný výsledek se oba soupeři mohli už několik dní před vzájemným měřením sil radovat z postupu do play off. Především pro družstvo z východních Čech se s ohledem na předsezonní prognózy jedná o velký úspěch.

Z trutnovského pohledu to nyní nejreálněji vypadá na soupeře z Hradce Králové, brněnský Handicap si možná ve čtvrtfinále zopakuje finálovou bitvu z Českého poháru proti KP Brno. O definitivním složení všech čtyř dvojic se ale rozhodne až v sobotních zbývajících duelech 22. kola.

Další výsledek 22. kola: Slavia Praha – USK Praha 45:101. Zbývající duely 22. kola: Hradec Králové – Technic Brno, Nymburk – Karlovy Vary, KP Brno – Ostrava, Slovanka – U19 Chance.