Také druhé derby basketbalistek v této sezoně opanovaly hráčky domácího celku. Hradecké „lvice" byly s Trutnovem prakticky celé utkání ve vedení a nakonec i zvítězily rozdílem jedenácti bodů 67:56. Atraktivní bitvu o východ Čech tradičně doprovázela skvělá atmosféra zaplněné haly.

Utkání 18. kola nejvyšší domácí soutěže mělo několik podobných pasáží. Domácí „lvice" trutnovské Kaře několikrát odskočily, ale hostující hráčky se vždy dokázaly dotáhnout. Nepovedlo se jim to až v rozhodující pasáži, tedy v samotném závěru.

Tam se asi projevil fakt, že krkonošskému celku došla šťáva. Do zápasu totiž nastoupil pouze se sedmi hráčkami, kdežto domácí basketbalistky byly prakticky v plné síle.

„Myslím si, že co se týká divácké kulisy, tak se jednalo o vynikající utkání. Trutnov přijel v sedmi lidech, ale jeho hráčky prokázaly, že mají výbornou kondici a hrály velice dobře. My jsme ale hráli také velmi dobře. Nevyšel nám vstup do druhého poločasu, kdy jsme snad šest minut nedali ani bod. Nicméně závěr duelu se nám však už vydařil. Byl to pěkný zápas," pronesl Miroslav Volejník, asistent hradecké trenérky Romany Ptáčkové.

„Bylo nás málo. K dispozici jsme měli jen sedm hráček, ale s tím jsme se měli vypořádat lépe. V první půli jsme pustili soupeře do velkého náskoku, špatně jsme reagovali v obraně. Domácí tým se uklidnil. Když jsme se po změně stran dotáhli na rozdíl bodu a mohli jít do vedení, dvakrát jsme zahráli zbrkle a sami se o to připravili. Je to velká škoda. Někdy se v takový moment může zápas zlomit, když najednou tým, který celou dobu vede, začne prohrávat. To samé se opakovalo v koncovce," mrzlo lodivoda trutnovského kolektivu Jozefa Rešetára.

Zanedlouho se stejní soupeři střetnou ve 4. kole Českého poháru. Duel o postup do finálového turnaje se bude hrát 10. února znovu v Hradci.

Další výsledky – 18. kolo: Žabiny Brno – Karlovy Vary 63:45, Valosun Brno – Slavia Praha 92:53, Slovanka MB – VŠ Praha 75:76 po prodloužení, Chance U19 Strakonice – Nymburk 62:98.

Sokol ZVUS Hradec Králové – Kara Trutnov 67:56 (19:14, 38:26, 50:43)

Fakta – body: Rosenbaumová 12, Stará 12, Kuthanová 10, Zavázalová 10, Effangová 8, G. Andělová 5, Buraová 4, Hartigová 4, Křížová 2 – Fallová 12, Ovsíková 12, Russellová 12, Vondráčková 9, Cadyová 7, Miloševová 2, Pazderová 2. Rozhodčí: Kučerová, Jeřáb, Kučírek. Trojky: 6:4. Trestné hody: 12/7 – 10/6. Doskoky: 42:35. Fauly: 19:16. Pět osobních chyb: 0:1 (Cadyová). Diváci: 350.