Na prvním sportovním stanovišti ukazoval úžasné kousky na gymnastickém míči dvojnásobný mistr Evropy a vicemistr světa ve vodním slalomu Jiří Prskavec. Některé děti mu ale zdatně sekundovaly a na míči se udržely přes minutu.

„Balanční cvičení jsou zábavná, ale bohužel nejsou v tělesné výchově tak častá. Což je škoda, protože celková motorika je pro děti důležitá. Pro mě je celkově balanc nezbytný, jinak bych se na vodě hned převrátil, takže cvičení na gymnastickém míči dělám často," řekl Prskavec.

Pro školáky si český reprezentant připravil také posilování břišního svalstva. S dětmi si zacvičil společně na žíněnkách položených do půlkruhu. „Břišní svaly a jejich posilování se podceňuje, proto jsem pro děti vybral různé posilovací cviky, které dělám v tréninku," vysvětlil bronzový medailista z letní olympiády mládeže.

Cvičení na dalším stanovišti pro děti vedl Květoslav Žalčík, lyžařský trenér, který jako vedoucí týmu nechyběl u bronzové medaile běžců na lyžích ve Vancouveru 2010. „Připravil jsem cvičení, které se zaměřuje na koordinaci, rovnováhu a práci s míčem. Šlo mi o to, aby si to děti hlavně užily a přiučily se něčemu novému," řekl Žalčík.

Na jeho stanovišti si děti vyzkoušely, jak mají driblovat míčem při přebíhání lavičky, poté přeskoky přes lavičky a běžecký slalom za stálého driblování.
Stanoviště opičí dráhy, T-běhu a kutálení míčů měli na starost místní trenéři a učitelé. Celým programem školáky provázel moderátor a sedminásobný mistr světa a Evropy ve freestyle footbagu Jan Weber, jenž předvedl svou vítěznou sestavu s malým míčkem. Fifinka a Myšpulín ze Čtyřlístku přijeli potěšit zejména nejmenší žáčky, kterým se starali o zábavu celé dopoledne.

Aktivita při plnění disciplín Sazka Olympijského víceboje vynesla dětem Trénink s olympionikem. Pokud školáci splní všech osm disciplín víceboje ve druhém pololetí, získají sportovní vysvědčení, v němž se díky analýze SportAnalytik dozvědí, jaký je jejich pohybový typ a které sporty by pro ně byly nejvhodnější. Zároveň si na internetových stránkách www.sportvokoli.cz mohou vyhledat sobě nejbližší sportovní klub.

Návštěva olympioniků byla pro děti v Hostinném odměnou, ale s dárkem odjel také Jiří Prskavec, který v pondělí slavil dvaadvacáté narozeniny. Od školy dostal krásný dort ve tvaru čtyřlístku, aby mu přinesl štěstí do dalších závodů, a všichni účastníci sportovního dopoledne mu zazpívali píseň Happy Birthday.

KUPA DĚTÍ si přišla v Hostinném zasoutěžit a poměřit síly s olympionikem Jiřím Prskavcem, jenž se v Krkonoších rozhodně nenudil.