I. liga mužů

Tatran Litovel – 1. HK Dvůr Králové nad Labem 36:29 (20:12)

Ve dvorské sestavě z různých důvodů scházeli Groh, Kulhánek, Junek, Hracha ml. a Černý, a tak do Litovle cestovala sestava s pouhými dvěma hráči na lavičku. Domácí na soupeře vlétli a brzy vedli 3:0, zpočátku se však vůbec neztráceli ani Dvoráci. Ti skóre otočili na 3:4 a po chvíli drželi skvělý stav 4:6. Pak ale přišla řada vyloučení a vedoucí celek tabulky využil převahy k získání rozhodujícího náskoku 12:6. Poločasový stav byl ještě jasnější a osmigólová ztráta Dvora dávala tušit, že k bodovému zisku bude cesta tentokrát uzavřená.

Ke cti hostů je však nutno dodat, že ani za takového stavu duel nevypustili a se soupeřem odehráli zcela vyrovnaný druhý poločas. Přiblížit ve skóre se ale domácím již nedokázali a duel dohráli se ztrátou sedmi branek. Nejlepším střelcem utkání byl dvorský šutér Tomeš, jenž si v tabulce střelců I. ligy osmi trefami polepšil na celkových 64, což mu po podzimu zajišťuje 4. místo. Společně s Etrichem se navíc oba mladíci objevili v nominaci na Utkání hvězd I. ligy.

Fakta – branky: Šulák 6/1, Dolák, Šmíd, Schmalz a Barabáš 5, Nedoma 3, Kucha a Číhal 2, Hanák, Aleš a Macek 1 – Tomeš 8/1, Kotík 7/4, D. Fiedor a Gogolák 4, Etrich 3, R. Fiedor 2, Kirschbaum 1. Rozhodčí: Novotný, Samek. Vyloučení: 5:4. ŽK: 2:5. Diváků: 312. 1. HK Dvůr Králové: Babčaník, Šturma – Kirschbaum, Gogolák, Zelinka, D. Fiedor, R. Fiedor, Tomeš, Etrich, Kotík.

Cenný bod uzavřel vydařenou podzimní část

K poslednímu utkání podzimní části zajíždělo 10 turnovských házenkářek s téměř uzdraveným trenérem Romanem Fuchsem k prvnímu celku druholigové tabulky do Českých Budějovic. Že utkání s lídrem bude náročné, o tom nikdo nepochyboval.

II. liga žen

TJ Loko České Budějovice – TJ Turnov 27:27 (13:13)

Vstup do utkání byl na obou stranách nervózní, po devíti minutách ale domácí favorit vedl 5:1. Až do konce prvního poločasu musel Turnov neustále dotahovat a stav 13:13 byl velice příznivý.

Gólová přetahovaná trvala po celý druhý poločas. V 56. minutě ale vedly házenkářky z Českého ráje 27:25 a na spadnutí bylo překvapení kola. Domácím se však podařilo minutu před koncem vyrovnat, a tak si Turnovačky od prvního celku druholigové tabulky přivezly do Turnova zasloužený bod, který po podzimu znamená čtvrté místo.

„Musím pochválit všechny hráčky, které do Budějovic jely. Ze zápasu jsem měl obavy. Vůbec celá podzimní část soutěže nám vyšla nádherně. V holkách se něco probudilo nebo zlomilo, a já doufám, že jarní část bude stejně úspěšná," Roman Fuchs.

Fakta – rozhodčí: Čapek, Hladký. Vyloučení: 2:4. ŽK: 1:1. ČK: 0:1. Sedmičky: 3:2. TJ Turnov (branky): Kučerová – Davidová (7), Aissi (5), L. Ševrová (4/2), Kohoutová (3), Koubková (3), Tichá (3), Nalezencová (1), Šafářová (1), V. Ševrová.