Podruhé v řadě tak Turnov nebodoval a klesl na pozice mimo play off. Šanci na reparát za nedělní porážku dostane už v sobotu, kdy cestuje na půdu vedoucích Čelákovic.

Králův Dvůr – Turnov 8:7 (3:2, 3:3, 2:2)

Zápas proti celku z čela tabulky se Turnovu nepovedl. Už začátek prospal a od 7. minuty musel dohánět dvougólové manko. Hosté se ale zmátožili, brzy výsledek srovnali a do konce úvodní části byli domácím vyrovnaným soupeřem. Své šance však nevyužívali, čehož Králův Dvůr „zneužil" po svém a dostal se do těsného vedení.
Do druhé třetiny provedl hostující trenér změnu v brankovišti. Turnov výsledek otočil a dostal se do vedení, následně ale hosté zcela vypadli z role. Ačkoliv si do poslední periody odnesli znovu jen těsné manko, jejich hra za představami pokulhávala.

Palatínusové a spol prožili utkání plné nepřesností a chyb. Nedokázali vyvinout souvislejší tlak, domácí si výsledek hlídali. Když nakonec přece jen srovnal Vojtěch Palatínus, odpověď Králova Dvo-ra na sebe nenechala dlouho čekat. Kubert navíc v 52. minutě vsítil osmý gól, který se později ukázal jako vítězný. V závěrečné hře bez brankáře hosté už jen korigovali.

„Neplnili jsme taktické pokyny a hráli bez nasazení. Je pak jasné, že jsme proti výborně hrajícím domácím nemohli uspět," litoval neúspěšného vystoupení trenér Turnova Jan Kovář.

TJ Turnov: Horáček (21. Suchomel) – Brož, Havlín, Hejduk, Salaba, Vitásek – Erler, Matěcha, Matys, Němeček, Pala, A. Palatínus, V. Palatínus.

Branky a nahrávky: 3. Sluka (Križko), 7. Petrmichl (Horký), 14. Hušák (Dvořák), 29. Kubert (Petrmichl), 30. J. Pokorný (T. Pokorný), 33. J. Pokorný (Sluka), 47. Sluka, 52. Kubert (Petrmichl) – 7. Matys (Erler), 9. vlastní, 26. Matys, 29. Matěcha (A. Palatínus), 34. V. Palatínus (A. Palatínus), 46. V. Palatínus (A. Palatínus), 60. V. Palatínus (A. Palatínus).

Ostatní zápasy: Kadaň – Jablonec n. N. 9:7, Jaroměř – Čelákovice 3:8, Athletics Praha – Mukařov 6:10, České Budějovice – Chomutov 6:4, Karlovy Vary – Plzeň 6:10.

Příští kolo: Čelákovice – Turnov (sobota 18.00, Čakovice), Jablonec n. N. – Chomutov, Jaroměř – Králův Dvůr, Kadaň – Č. Budějovice, Karlovy Vary – Athletics Praha, Plzeň – Mukařov.