Dalmach Turnov – Písek 7:3 (4:0)

Domácí si dlouho nemohli srovnat mušku. Jak bratři Hurtové, tak Kratochvíl s Krejčíkem mířili vždy těsně mimo tři tyče.

Na gól se tak čekalo až do desáté minuty. U hostující branky se zjevil Vojtěch Hurt a s přispěním obránce hostí propasíroval míč do sítě. To domácí nakoplo. O dvě minuty později se trefou blýskl na jedné straně Daniel Hurt, na druhé excelentní zákrok vytáhl Prokopec. Střelec druhé branky pak přidal ještě třetí a když i druhé z dvojčat přidalo svou druhou trefu, odcházely týmy k poločasovému oddychu s jednoznačným čtyřgólovým náskokem Dalmachu Turnov.

Jakoby ale byl vysokým vedením ukolébat. Do druhé půle totiž aktivněji vstoupil Písek a díky dvěma brankám Horáka, které stav upravily na 4:2, bylo rázem znovu oč hrát.

Drama ale nakonec Turnov odmítl. Uklidňující branku na 5:2 přidal Petřík. Pak sáhli hosté ke hře bez brankáře, tedy k herní situaci, při které si v předchozím utkání nedokázali domácí poradit a ztratili při power-play Kadaně dvoubrankové vedení. Tentokrát ale Turnov věděl, jak se má zařídit. Zatímco soupeř se prakticky nedostal do šance, Kulhánek s V. Hurtem se trefili do prázdné „kasy", čímž střelecky zápas završili.

Na druhé straně se sice v poslední minutě prosadil Reidinger, jeho gól ale veselejší cestu do Písku nezajistil. Domácí tak postoupili na osmé místě.

„Všichni jsme věděli, že v tomto utkání musíme uspět. Také to na naší hře bylo znát a celý tým pečlivě bránil. Slabší chvilku jsme si vybrali na začátku druhé poloviny, ale poté jsme soupeře ve hře bez brankáře do ničeho nepustili a zaslouženě vyhráli," okomentoval výstižně nedělní utkání obránce Dalmachu Aleš Krejčík.

Branky Dalmachu: V. Hurt 2, D. Hurt 2, Petřík, Kulhánek, vlastní. Dalmach Turnov: Prokopec – Krejčík, Kratochvíl, Pařízek, Bakeš, V. Hurt, D. Hurt, Špína, Petřík, Kulhánek.

Ostatní zápasy: Ústí nad Labem – Démoni Česká Lípa 6:5 (3:2), F.A. Zole Česká Lípa – Chotěboř 4:8 (2:4), Gardenline Litoměřice – Mělník 3:2 (1:0), Kadaň – CF Litoměřice 6:7 (2:5), Slavia Liberec – Benešov 7:5 (4:3).

Příští kolo: Benešov – Ústí n.L., Písek – Liberec, CF Litoměřice – Turnov (dnes od 20.30 hodin, hraje se v Lovosicích), Mělník – Kadaň, Chotěboř – GL Litoměřice, Démoni Č. Lípa – F.A.Zole Č.Lípa.