Pro závodní tým jsou prioritou motocyklové soutěže enduro a zde se letos nadmíru dařilo. V Mezinárodním mistrovství ČR startoval pouze Lukáš Kučera. Během celé sezony dosáhl viditelného zlepšení, však také byly znát organizované tréninky sportovního centra juniorů. Nebýt zranění ke konci roku, mohl reálně pomýšlet na šesté místo v celkovém hodnocení. Protože ale nemohl absolvovat poslední soutěž, je z toho konečná devátá příčka. Velmi cenné zkušenosti nasbíral Kučera při účasti na finálovém podniku mistrovství Evropy, kde dokázal výsledkově atakovat první desítku nejlepších juniorů třídy E2/E3. A nechybělo mnoho a mohl reprezentovat ČR na Šestidenní v Německu!

Silnější zastoupení měl Autoklub Krakonoš v Přeboru ČR enduro. A právě zde byly letos dosaženy skvělé výsledky. Největším je prvenství v klubové soutěži, kde trojice Matěj Hanuš, Jan Nosek a Jan Balaš získala pohár družstev! Vítězství bylo zcela zasloužené a naprosto bezkonkurenční. Každý z trojice jezdců totiž dokázal po oba dny zvítězit ve své objemové třídě. A tento týmový úspěch je podpořen ještě tituly v celkové klasifikaci jednotlivců. Jak Hanuš (třída E1), tak Nosek (E2) se mohou pyšnit tituly přeborníků republiky! Milan Macháček (E3) je celkově druhý, čtvrtých míst dosáhli Václav Bína (E2) a již zmiňovaný Balaš (E3), přičemž ten odjel jen dvě poslední soutěže (vždy ale vítězně).

A protože mladíci zaujali i osobnosti českého endura, čekala na Matěje Hanuše a Honzu Balaše pozvánka do Sportovního centra mládeže, kde se oba zapojili do přípravy širší juniorské reprezentace.

Další kategorie přinesly řadu medailí

Ve výčtu medailí schází ještě bronz, který získal Michal Kava v celkové klasifikaci republikového cross country třetí výkonnostní kategorie třídy E3. Mimo republikových soutěží obsazovali jezdci AK Krakonoš i různé regionální podniky. Jednalo se především o závody seriálu KTM enduro cross country. Výborných výsledků dosahovali jezdci ve třídě Licence B. Zcela suverénně ji ovládl Jan Balaš, který za celou sezonu ztratil pouze 3 body. O druhé místo až do posledního podniku bojovali Mirek Škaloud a Matěj Hanuš. Souboj nakonec pro sebe rozhodl prvně jmenovaný. To znamená, že v této třídě obsadili jezdci Krakonoše všechna tři místa na stupních vítězů. O celkové vítězství se rval ještě v posledním závodě i Adam Erlebach ve třídě E2. Bohužel neúspěšně, když skončil celkově druhý. Co se nepovedlo Adamovi, to zvládl Karel Šrytr v dětské kategorii do 65 ccm. Celý rok se pohyboval na čele, a celkové první místo uhájil.
Mirek Škaloud se soustředil především na motokros. Absolvoval téměř kompletní seriál Nova CUP, kde v silně obsazené kategorii jezdců mezi 27 a 34 lety obsadil výbornou třetí pozici.

I letos se podařilo pořadatelskému týmu AK Krakonoš uspořádat vlastní závody. Opět se jednalo o Memoriál Oldy Nývlta zařazený do seriálu KTM enduro cross country. Počasí nakonec celkem přálo, a tak si cestu na start našlo 179 jezdců v sobotu, v neděli pak startovali 102 závodníci. Vedle početné jezdecké účasti pořadatele potěšil i velký zájem diváků. Jezdci si pochvalovali vyváženou trať, diváci mimo dobré podívané skvělé občerstvení a možnost „odložit" své ratolesti do skákacího hradu.

Sezona tedy dopadla na jedničku. Velký dík za to patří nejen jezdcům, ale i pořadatelům a v neposlední řadě rovněž všem partnerům klubu, kteří svou pomocí přispěli nemalou troškou k dosažení těchto výsledků.

(tm, to)