V Hradci Králové tak půjde o první ročník mezinárodních závodů historických závodních motocyklů a součástí víkendového dění budou také ukázkové jízdy sportovních automobilů. Královéhradecký okruh se koná od pátku do neděle a samotné závody se jezdí na hradeckém polygonu, který se nachází v areálu hradeckého letiště.

Celá akce bude zahájena v pátek (19.00) vystoupením kapel Vaťák, Ovoce a Vypsaná Fixa. Patronem Královéhradeckého okruhu je legendární český motocyklový závodník, dvacetinásobný mistr republiky a bývalý tovární jezdec továren ČZ a Jawa pan Bohumil Staša, jenž bude s dalšími osobnostmi našeho silničního sportu po celou dobu přítomen v parkovišti závodních strojů.

V depu a na trati budou k vidění unikátní motocykly ze sbírky pana Antonína Kružíka jako například slavná závodní Jawa 350 V4, na které závodil František Šťastný, nebo Jawa 125 2V, kterou kdysi osedlával královéhradecký závodník Zbyněk Havrda.

Součástí akce je i populární závod motocyklů Jawa 50 a ukázková jízda sportovních automobilů. Občerstvení bude zajištěno po celou dobu konání závodů v parkovišti závodních strojů a tak by všichni milovníci motocyklů neměli nad účastí váhat.